Noi informații BOMBĂ despre polițistul pedofil. Alți 12 copii, abuzați de acesta

165
Noi informații BOMBĂ despre polițistul pedofil. Alți 12 copii, abuzați de acesta - pedofil9019980076582800-1523257802.jpg

Articole recomandate

Noi cazuri de pedofilie descoperite de anchetatori în cazul polițistului Eugen Stan! După Paște procurorii îl vor pune sub acuzare și pentru alte fapte după ce s-au găsit indicii clare că el a abuzat și alți copii, au declarat surse din anchetă pentru Realitatea TV.


Surse apropiate anchetei au declarat pentru Realitatea TV că Eugen Stan ar fi abuzat de alți 12 copii din Capitală. După Paște, procurorii vor scrie și ordonanțele pentru extinderea anchetelor pentru alte 12 cazuri.

Ministerul de Interne a făcut publice în februarie concluziile privind ancheta polițistului pedofil. Astfel, 18 comisari șefi și agenți șefi l-ar fi protejat pe Eugen Stan de-a lungul timpului.

Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a dispus, în urma verificărilor de la IGPR, dispuse ca urmare a cazului polițistului acuzat de agresiune sexuală, Eugen Stan, cercetarea disciplinară a 18 angajați ai Poliției Române, printre care și fostul inspector general, Bogdan Despescu.

"Este vorba de o atitudine duplicitară. Nu a avut nicio scăpare din punct de vedere penal. Informațiile mele spun că acest om nu a dezvoltat nicio discuție în acest sens cu vreun coleg de serviciu", a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, la Realitatea TV.

În raport se menționează că șeful lui Eugen Stan, cel care îl folosea ca șofer pe acesta, nu avea dreptul la mașina de serviciu.

"Depășirea atribuțiilor de serviciu, prin folosirea agentului șef principal de poliție Stan Eugen ca șofer, deși acesta avea alte atribuții conform fișei postului (atribuții de agent de poliție rutieră), iar în calitate de șef serviciu nu avea drept la conducător auto, fapt ce a atras neîndeplinirea, de către agent, a atribuțiilor cuprinse în fișa postului, precum și unele nemulțumiri în colectiv; depășirea atribuțiilor de serviciu, prin programarea agentului șef principal de poliție Stan Eugen numai în schimburile în care lucra el, trasându-i astfel agentului, cu știință, atribuții care nu erau specifice postului ocupat, în scopul de a beneficia de serviciile de conducător auto", sunt faptele care i se rețin, în raport, fostului șef al lui Eugen Stan.

De asemenea, documentul arată că Rene Vornicu "nu și-a îndeplinit atribuțiile/îndatoririle de serviciu prin neimplicarea în identificarea problemelor comportamentale și nesolicitarea sau nepropunerea, pentru ag.șef pr. Stan Eugen, a unei evaluări psihologice având în vedere apariția dosarului penal (a unui comportament dezadaptativ)".

Alți opt polițiști vor fi sancționați cu o atenționare. Raportul va fi transmis procurorilor de la Parchetul General.

În prezent, Eugen Stan este arestat preventiv, după ce Judecătoria Sectorului 6 a dispus măsura, Stan fiind acuzat că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Cazul a șocat o țară întreagă și a dus la demiterea mai multor șefi din Poliție.

Care sunt faptele de care este acuzat

Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru trei fapte. Printre acestea: agresiune sexuală față de doi minori, fapta din 2018, dar și o agresiune sexuală din 2012. Dosarul din 2009 s-a prescris. Au mai apărut și alte informații cum că în 2017 bărbatul a încercat să agreseze o femeie.

Totodată, Parchetul General a preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București ancheta în dosarul în care polițistul Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii și a decis și extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizare a făptuitorului, în legătură cu modul în care polițiștii au efectuat ancheta în cazul plângerii depuse împotriva lui Eugen Stan de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016.

"Din ordonanța de extindere a urmăririi penale rezultă că procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliția Sector 5 București, Secția 18 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016. În mod concret, procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală", se arata într-un comunicat al Parchetului General, la vremea respectivă, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.304 secunde