Nicușor Constantinescu, reacție din SUA la mandatul de arestare

3399
8
Nicușor Constantinescu, reacție din SUA la mandatul de arestare - nicusorconstantinescuamsolicitat-1409243543.jpg

Articole de la același autor

Pe 7 august, magistrații Curții de Apel București au decis emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constanti-nescu. Aflat în SUA, unde urmează un tratament medical pentru cancer la prostată, Nicușor Constantinescu a transmis o scrisoare cu privire la motivația care a stat la baza emiterii mandatului de arestare preventivă pe numele său, de la începutul lunii august. 


În declarația sa, Nicușor Constantinescu arată că motivația respectivă,  "nu se află la dosarul cauzei, nici măcar la capitolul probe depuse de Direcția Națională Anticorupție împotriva mea". Potrivit acestuia, instanța de judecată și-a bazat decizia pe "afirmația verbală a procurorului DNA privind existența unui filmuleț de zece secunde, în mediul virtual". "Ceea ce urmează este mai presus de orice imaginație! Așa-zisa probă, invocată verbal de procurorii DNA și nedepusă la dosarul judecării mandatului de arestare preventivă a fost anterior declarată inadmisibilă, la data de 1 august 2014", precizează Nicușor Constantinescu, referindu-se la un al doilea dosar penal în care este anchetat.  


De altfel, în dosarul penal în care Constantinescu este anchetat pentru abuz în serviciu, pentru că nu ar fi asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal, judecătorii au dispus ancheta-rea lui în libertate. "În baza documentelor medicale depuse în original, acte traduse și legalizate la notariat și contrasemnate de Departamentul de Stat al SUA, conform Convenției de la Haga din 1961 (…), documente medicale ce confirmă diagnosticul meu de cancer de prostată, complicațiile post operatorii și etapele medicale par-curse pentru tratarea afecțiunilor de care sufăr, precum și imposi-bilitatea temporară de a reveni în România, judecătorul a decis defi-nitiv ridicarea controlului judiciar împotriva mea", a transmis Nicușor Constantinescu. Cât privește filmulețul în care este prezentat președintele suspendat al CJ Constanța, acesta a declarat în continuare: "Singura motivație, așa-zisa probă menționată verbal, nelegal invocată de DNA și asumată de judecătoarea Raluca Moroșanu, este repre-zentată de câteva imagini, trunchiate, nedatate, realizate de un autor necunoscut, care mă prezintă pe mine stând pe o bancă și apoi parcurgând cu greu câțiva pași, spre o mașină". Nicușor Constantinescu atrage atenția și asupra faptului că în două dosare diferite, au fost luate decizii diferite: "În fapt, marea păcăleală a DNA o reprezintă inducerea în eroare a opiniei publice, prin deschiderea mai multor acțiuni, pentru instituirea de măsuri preventive diferite împotriva mea, judecate la date și complete diferite, cu toate că este vorba despre un singur om, Nicușor Constantinescu, și despre o singură boală, cancer de prostată, de care sufăr. Ironia sorții face să fiu bolnav într-un dosar și sănătos în altul, ambele fiind judecate la aceeași instanță, Curtea de Apel București".


În concluzie, Nicușor Constantinescu a afirmat că a sesizat instituțiile publice din România, dar și Ambasada SUA din București asupra "acestor grave abuzuri, solicitând desființarea deciziilor abuzive luate împotriva mea" în condițiile în care, în momentul în care a plecat în SUA la tratament, a făcut-o legal, cu acordul DNA și fără a se sustrage procesului judiciar.


Comentează știrea

Bachus
29 august 2014
boala grea..

... daahh... si sa fie desfiintate si intresectiile pe unde circula nicshor beat, sa poata sa adorma corect, la bordura, nu in mijlocul drumului... Oare la NY nu are si acolo politie personala sa cafteasca jurnalisti?

admirator
29 august 2014
hmmm

Nicusor Constantinescu nu stie ca Justitia este independenta? Cui se adreseaza sa anuleze hotarirea? Ambasada SUA in nici un caz nu poate interveni... Daca omul e bolnav, firesc, trebuie tratat. Dar cand tratamentul e la gradina de vara cu un mic sau pe o banca in parc, lucrurile devin dubioase. Avem si noi asa ceva. Si medici competenti pentru asa ceva. Ba chiar si Jilava are! Deci, se pare (aparentele asa zic) ca domnul NC se sustrage de la ancheta penala. Si asta parca se pedepseste in C.p. Il rugam sa vina acasa, sa fie ingrijit de cei mai competenti medici din Romania!

Je
29 august 2014
groh...groh...

In ajunul Craciunului, de Ignat, atunci cica vine godacul din USA! Stie el de ce!

Angela
29 august 2014
ce ar fi daca ...

Ce-ar fi, daca, pentru 45 de zile, sa zicem - s-ar suspenda toate legile din Romania ? Am putea atunci sa le aratam mult "iubitilor" nostri alesi cu adevarat ce simtim pentru ei.

Coiotisk
29 august 2014
Hmmmm!!!!!

Daca se vrea porcusorul poate fi adus in tara sa raspunda in fata legii..... Dar nu se vrea atita timp cit seful suprem dn-ul victor viorel plagiat nu aproba...

eu
29 august 2014
tupeu de nesimtit

Ce tupeu pe el porcesc, dar de unde are atatia bani desi permite dintr-un salariu de bugetar sa stea atata timp in America? sau are vreo matusa bogata care a dat coltul si i-a lasat o mostenire in dolari? psd este la putere si are pile mari sau daca vine in tara vor intra la zdup mai multi ca ,clica este mare- asta este dreptate? alo justitia treziti-va sau va este si voua frica

Mitzura
29 august 2014
Abureli pesediste

N-are nici pe dracu, are o avere de peste 50 milioane de euro, isi permite sa stea in America, oare cum si-a cumparat conacul de langa inspectoratul scolar, nu se sesizeaza nimeni?Daca (Doamne fereste) va iesi Copy Paste ponta o sa-l vedeti iar muci de beat fara nici-o boala !!!

baciu
30 august 2014
Sanatate multa si bulau pe masura, Nicusoare!

Porcu' tot porc ramane. Chiar si in America.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6602 secunde