Nicușor Constantinescu, condamnat din nou la închisoare cu executare

1556
Nicușor Constantinescu, condamnat din nou la închisoare cu executare - 41cfb65cc61f9108bcb9c0d323f9f7ad-1525433930.jpg
Nicușor Constantinescu, fostul președintele al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat astăzi la opt ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și conflict de interese. De asemenea, Cristian Zgabercea, fost consilier al șefului CJC și producător general al TVR, a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.


Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2012, Nicușor Constantinescu, ajutat de Cristian Zgabercea și Carmen Florentina Oproiu, a plătit, în mod nelegal, suma de 5.094.836 lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice către asociații și fundații.
Finanțarea și plățile au fost efectuate numai în baza unei hotărâri a Consiliului Județean, fără respectarea normelor legale în vigoare prevăzute de Legea nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activități non-profit de interes general și de O.G nr. 51/1998, actualizată, referitoare la îmbunătățirea sistemului de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, care stipulează în mod expres principiile și regulile în care se pot asigura finanțări nerambursabile din fonduri publice.


În aceeași perioadă, Cristian Zgabercea, împreună cu Fundația Fantasio, a disimulat realitatea prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale (impozitul pe venit datorat bugetului de stat), pentru veniturile plătite din fonduri publice pe baza unor contracte de sponsorizare, întocmite fictiv cu ocazia organizării a două festivaluri de muzică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4153 secunde