„Nesăbuință! Incredibil ce s-a întâmplat cu pacientul electrocutat din Constanța, plimbat din spital în spital!”

313
„Nesăbuință! Incredibil ce s-a întâmplat cu pacientul electrocutat din Constanța, plimbat din spital în spital!” - 16febrpacientbelgiaopinii-1613467673.jpg

Articole de la același autor

Pacientul electrocutat în Constanța, care a suferit arsuri pe mai bine de 70% din suprafața corpului și a fost plimbat din spital în spital, înainte de a fi trimis în Belgia, a murit. Apropiații sunt îndurerați, iar familia revoltată. Soția lui, Mihaela Ganea, acuză autoritățile de nepăsare și de faptul că au fost mai preocupate de imaginea publică decât de salvarea unui om. 
„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine și nu eram în situația asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminalii cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înțelegeți? Mult prea târziu!”, a afirmat femeia pentru Digi24. 


În același timp. Doctorul Adina Alberts a afirmat referitor la cele întâmplate: „Când eram eu în Spitalul de Urgență Floreasca, adică acum 15 ani, pacienții arși erau îngrijiți cu mare atenție. Și deși, nu aveam saloane și facilități moderne pentru marii arși, chiar și pacienții cu arsuri grave supraviețuiau și se vindecau. Marea provocare în astfel de cazuri este îngrijirea atentă, toaletarea corectă și completă a plăgilor, excizarea țesuturilor distruse, îndepărtarea reziduurilor de orice fel. Spălarea acestora cu soluții dezinfectante se făcea de două ori pe zi apoi se pansau în condiții de sterilitate absolută. Profesorul Ioan Lascăr ne repeta mereu: “Prima condiție ca o plagă să se vindece este să fie curată!”. Este incredibil ce s-a întâmplat cu pacientul electrocutat de la Constanța, trimis din spital în spital. Ce-a căutat la Iași?! Eu nu pot să înțeleg de ce nu a fost trimis direct la Floreasca?! Să vă amintesc totuși că există și un Spital de  Arși în Capitală?! De ce nu a fost trimis acolo?! Sau direct în Belgia?! S-a plimbat bietul om în trei spitale din 3 orașe ca, până la urmă, să ajungă într-un hal fară de hal, cu 5 germeni cuibăriți în plăgile lui arse. Doamne Dumnezeul! Ce nesăbuință! Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate!  Îmi pare nespus de rău...”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5528 secunde