Nelu Tătaru: Numărul de cazuri va crește, dar controlabil

422
Nelu Tătaru: Numărul de cazuri va crește, dar controlabil - nelu-1592208005.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Digi24, că numărul mare de cazuri noi de COVID-19 din ultima săptămână se datorează măsurilor de relaxare și aglomerării de persoane din anumite zone ale țării. Oficialul din Guvern spune că este necesară starea de alertă care urmează să fie votată în Parlament, pentru a putea gestiona situația, având în vedere că numărul de persoane infectate va crește în perioada următoare datorită noilor măsuri de relaxare.


"Că vrem, că nu vrem, că recunoaștem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creștere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum.


Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Moniotorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare.


În condițiile în care avem în continuare o creștere, va trebui să gestionăm într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă. Nu neapărat pentru a avea restricțiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile", a afirmat Nelu Tătaru.


Sursa: Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2701 secunde