"Ne dați ori nu ne dați?". Infractori deghizați în colindători

316

Articole de la același autor

Atenție, constănțeni, la cei care vă bat la ușă și pe cine lăsați să vă treacă pragul casei. Specific sărbătorilor este colindatul și tot mai mulți iau casele la rând pentru a primi bani sau daruri. Nu de fiecare dată, oamenii sunt cu bune intenții și unii dintre ei își testează terenul pentru a putea da atacul.

"Nu toți cei care vin la ușa dumneavoastră cu zicala «Ne dați ori nu ne dați?» au gânduri bune. Feriți-vă de persoanele care nu prezintă încredere și învățați și copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveți în grijă să nu deschidă ușa necunoscuților. De asemenea, atunci când copiii dumneavoastră mai mici merg la colindat, faceți în așa fel încât să fie însoțiți de un adult, pentru a preveni ca ei să fie atacați de alte persoane care ar dori să le ia banii sau bunurile primate în dar", a declarat agent șef adjunct Emanuela Chilă, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Perioada aceasta este prielnică pentru infractori, deoarece mulți oameni pleacă de acasă, iar locuințele rămân nesupravegheate. Pentru a nu vă număra printre victimele răufăcătorilor, polițiștii constănțeni vă sfătuiesc să fiți mai vigilenți și să vă luați un minimum de măsuri de autoprotecție.

"Atunci când vă aflați la cumpărături, manifestați prudență în magazinele aglomerate, supravegheați geanta și nu o plasați în coșul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu ușurință. Nu luați asupra dumneavoastră sume mari de bani și păstrați banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, dar nu în sacoșa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele al pantalonilor. În cazul în care plecați de la domiciliu, să rugați un vecin de încredere să țină sub observație casa și să anunțe imediat poliția dacă observă o persoană suspectă care staționează fără motiv în fața ușii sau care încearcă să descuie ușa. Spuneți numai persoanelor de încredere când plecați de acasă pentru mai multe zile, închideți și asigurați toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon și geamul de aerisire de la baie. Pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret. Atunci când părăsiți locuința, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiți", a adăugat ag. șef adjunct Emanuela Chilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Tragedie la Constanța, de Crăciun!
Pagina a fost generata in 0.5209 secunde