Nava Școală Mircea a ajuns în Portugalia

352
Nava Școală Mircea a ajuns în Portugalia - mircea-1503557964.jpg

Articole de la același autor

După nouă zile de instruire în comun, pe mare, a cadeților români și germani, zilele trecute, Nava Școală Mircea a acostat la Lisabona, capitala Portugaliei. Cadeții au impresionat din nou, acordând asistenței, onorul pe vergi. Fiecare escală a NS Mircea din acest marș de instrucție a avut importanța ei, dar parcă niciuna de până acum nu a avut un program atât de complex și de minuțios pregătit cu sprijinul Ambasadei României.

Ziua de luni, 21 august, a început printr-un moment omagial desfășurat la Monumentul Descoperitorilor, acolo unde Ambasadorul României,

Ioana Bivolaru împreună cu comandorul Ioan Gabriel Moise, comandantul NS Mircea au depus o coroană de flori în memoria Navigatorilor Portughezi. A fost o ceremonie scurtă, dar impresionantă, în timpul căreia, trio-ul de gorniști a cântat "Toque de Silencio"

(Imnul Tăcerii), "Toque de Homenagem aos Mortos" (Omagiu Morților) și "Toque de Alvorada" (Cântecul de desteptare). Aici, garda de onoare a fost constituită din cadeți de pe NS Mircea și cadeți de la academia navală portugheză.

Activitățile oficiale au mai inclus întâlnirea avută de comandorul Ioan Gabriel Moise, comandantul NS Mircea cu conducerea Bazei Navale din Lisabona și vizita comenzii navei și a cadeților la Academia Navală Portugheză. În contextul în care în acest an se împlinesc 100 de ani de relații diplomatice româno-portugheze, iar Ambasada României încearcă să creeze punți de legătură între cele două țări, aflate cumva la extremitățile Uniunii Europene și NATO, discuțiile au vizat posibilitatea realizării de schimburi de studenți între academiile navale ale celor două state, precum și schimburi de cadeți pe perioadele de practică.

"Dragi cadeți, vă doresc să fiți buni, mai buni în comparație cu cei care ați fost ieri, să fiți cei mai buni", a fost mesajul transmis de doamna ambasador celor 34 de studenți ai academiei navale constănțene aflați la bord.

Nava Școală Mircea a părăsit portul Lisabona astăzi, luând drum spre Palma de Mallorca, acolo unde se va face și schimbul de cadeți germani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8254 secunde