Nava purtătoare de rachete „Zborul”, 30 de ani în serviciul Forțelor Navale

Duminică, 13 Septembrie 2020
158
Forțele Navale Române au sărbătorit, în data de 10 septembrie, 30 de ani de când nava purtătoare de rachete „Zborul” a intrat în compunerea Divizionului 133 Vedete Purtătoare de Rachete, actualul Divizion 150 Rachete Navale.

În decursul anilor, participarea navei la exerciții naționale și internaționale a făcut ca eforturile constante ale echipajelor de la bordul navei să reflecte rezultatele obținute cu succes.

De la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, nava purtătoare de rachete 188 a participat la multe exerciții organizate în comun cu partenerii străini și NATO, unde a reprezentat țara cu onoare și profesionalism.

„La ceas aniversar, urăm marinarilor militari rachetiști sănătate, împliniri în plan profesional și personal și, nu în ultimul rând, tradiționala urare marinărească «Bun cart înainte!»”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale.

Vizita șefului Gărzii Naționale a statului Alabama

Șeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, a primit vineri, 11 septembrie, vizita unei delegații conduse de șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon.

Întâlnirea cu oficialul american a avut ca scop trecerea în revistă a stadiului cooperării bilaterale dintre cele două structuri, precum și evidențierea aspectelor și activităților concrete ale parteneriatelor de succes existente între Garda Națională a statului Alabama și Armata României, în cadrul State Partnership Programme (SPP).

„Vizita delegației americane constituie o oportunitate pentru consolidarea acestui parteneriat, precum și pentru dezvoltarea sa prin identificarea unor noi posibilități de cooperare care se pot derula, în viitor, între Garda Națională Alabama și Forțele Navale Române”, au mai precizat reprezentanţii Forţelor Navale. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde