Nava Greenpeace, în premieră, la Constanța. Cum o puteți vizita

1168
Nava Greenpeace, în premieră, la Constanța. Cum o puteți vizita - navagreenpeace3-1558732795.jpg

Articole de la același autor

Nava Greenpeace – Rainbow Warrior – ajunge, miercuri, 29 mai, în Portul Constanța. Constănțenii vor avea ocazia să afle istoria velierului, să fac un tur al navei și să stea de vorbă cu reprezentanții Greenpeace. Rainbow Warrior va putea fi vizitat pe timpul escalei de cinci zile în Portul Constanța.
Nava are acces liber pentru public miercuri, 29 mai, între orele 17.00 și 20.15, joi, 30 mai, între orele 9.00 și 12.30, vineri, 31 mai, între orele 17.00 și 20.15, sâmbătă, 1 iunie, între orele 9.00 și 13.00 și între orele 16 și 20.15, precum și duminică, 2 iunie, între orele 9.00 și 12.00.
Pentru intervalele orare în care nava se poate vizita de către publicul larg, un autobuz RATC va face traseul Poarta 1 - interiorul portului - Cuibul reginei, cu o frecvență de 15 minute. Călătoria este gratuită.


De asemenea, reprezentanții Greenpeace și echipajul navei vor participa la diferite activități cu reprezentanți ai comunității din Constanța. Joi va avea loc un eveniment pentru prosumatori, adică micii producători și consumatorii de energie din surse regenerabile, iar seara va fi concert Mitici și Toulouse Lautrec. Iar vineri, este programat un workshop pentru tineri, referitor la legătura dintre modul în care producem energie și schimbările climatice.


Nava fanion a Greenpeace vine în România cu un mesaj extrem de puternic: stop cărbune, folosiți energie curată! Velierul călătorește pe oceanele și mările Terrei pentru proiecte științifice sau pentru a protesta împotriva marilor poluatori. Este o platformă de conectare a celor care cred că pot și vor să ajute planeta. Rainbow Warrior este și una dintre cele mai "verzi" nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sau au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.


"România este încă tributară energiei pe cărbune. Deși are potențial major pentru folosirea energiei din surse regenerabile, soare, vânt, politicienii români au continuat să sprijine, chiar și prețul penalizării de către Comisia Europeană, producția de cărbune, extrem de nocivă pentru mediu și sănătate. Europa merge în direcția decarbonării, astfel încât până în 2050 Uniunea să nu mai producă emisii care să afecteze lumea. Ne dorim un plan curajos din partea statului român pentru reducerea utilizării combustibililor fosili", declară Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5757 secunde