Navă de asalt americană, trimisă de SUA în Marea Neagră

424
Navă de asalt americană, trimisă de SUA în Marea Neagră - nava-1520615798.jpg

Articole de la același autor

Nava militară americană cu ambarcațiuni amfibii pentru asalt USS Oak Hill (LSD-51) a intrat în Marea Neagră pentru a participa la exercițiul naval Sprin Storm 2018, organizat de Forțele Navale Române în larg și în zona Dobrogei.

Exercițiul Spring Storm 18, la care vor participa peste 1.700 de militari români și străini, presupune o antrenare întrunită a Forțelor Navale, Aeriene și Terestre, accentul fiind pus pe secvențe specifice operațiilor amfibii, precum și pe secvențe de luptă împotriva minelor marine, într-o zonă de debarcare pe țărm.

Nava americană USS Oak Hill este o navă din clasa Harpers Ferry și transportă ambarcațiuni amfibii pentru operațiuni de desant. Nava poate transporta până la 15 ambarcațiuni amfibii și două tancuri de tipul Abrams. Alături de USS Oak Hill, SUA mai participă la exercițiul Spring Storm 2018 ce se desfășoară, între 5 și 15 martie, și cu nava de suport USNS Carson City.

Alături de SUA, la exercițiul din Marea Neagră și din Dobrogea, Franța participă cu fregata "Jean Bart" (D-615), iar Georgia, Bulgaria și Ucraina participă cu ofițeri de stat major și cu câte o echipă specializată în lupta împotriva dispozitivelor explozive.

Din partea Forțelor Navale Române, participă fregata "Regele Ferdinand", corveta "Viceamiral Eugeniu Roșca", nava purtătoare de rachete "Pescărușul", monitorul "Lascăr Catargiu", vedeta blindată "Opanez", nava maritimă pentru scafandri "Grigore Antipa", nava hidrografică "Alexandru Cătuneanu", o companie de infanterie marină, un detașament de scafandri de luptă, remorcherul maritim "Viteazul" și două remorchere de port.

Forțele Aeriene Române participă cu două aeronave Mig-21 Lancer, iar pentru secvențele de evacuare medicală, acestea asigură un elicopter IAR-330 și o aeronavă Spartan C-27 J. Forțele Terestre Române participă cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată și Garda de Coastă este reprezentată de o navă de patrulare.

Scenariul exercițiului are la bază elementele unei operații de apărare colectivă, conform articolului 5 al Alianței Nord Atlantice, iar cadrul tactic presupune un raid amfibiu, desfășurat în condițiile unei amenințări hibride cu forțe convenționale și paramilitare. Vor fi puse în aplicare elemente tactice specifice luptei urbane, precum și proceduri standard de operare pentru anihilarea unei grupări militare ostile prin desantare.

Exercițiul multinațional Spring Storm 18 este planificat, organizat și condus de Componenta Operațională Navală din subordinea Statului Major al Forțelor Navale și se înscrie în sfera planului de măsuri de asigurare imediată al NATO, adoptat la Summit-ul Alianței de la Varșovia în anul 2016, mai transmit Forțele Navale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6312 secunde