Navă cu 31 de migranți din Orientul Mijlociu, interceptată în Constanța

160
Navă cu 31 de migranți din Orientul Mijlociu, interceptată în Constanța - 12augustturistivelier1376301163-1378886687.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din județul Constanța, o ambarcațiune suspectă de migrație ilegală. Imediat, în zona indicată a ajuns o ambarcațiune a Grupului de Nave Constanța. 




Nava Poliției de Frontieră a interceptat ținta, ce s-a dovedit a fi o ambarcațiune de mici dimensiuni, din lemn, având arborat pavilion Turcia. Deoarece la bordul ambarcațiunii se aflau mai multe persoane care purtau veste de salvare și care au cerut ajutor, intenționând să se arunce în apă, comandantul navei Poliției de Frontieră a luat decizia de a desfășura o acțiune de salvare pe mare. În urma acțiunii, în aproximativ 40 de minute, persoanele aflate în pericol au fost transferate la bordul navei Poliției de Frontieră, în vederea acordării de asistență și prim ajutor, activitățile desfășurându-se în siguranță atât pentru migranți, cât și pentru echipaj. 


Nava a fost escortată în zona bazinului portuar al G.N. Mangalia în vederea efectuării controlului specific. Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 31 de persoane, din care 10  bărbați, șapte femei și 14 copii. Polițiștii de frontieră efectuează în prezent cercetări pentru intrarea în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5293 secunde