MUNȚI DE GUNOAIE! Șeful Gărzii de Mediu dă semnalul de alarmă: „Noi dăm amenzi, autoritățile nu fac nimic!”

259
MUNȚI DE GUNOAIE! Șeful Gărzii de Mediu dă semnalul de alarmă: „Noi dăm amenzi, autoritățile nu fac nimic!” - muntigunoeie-1622612492.jpg

Articole de la același autor

Munți de gunoaie au fost descoperiți de șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, lângă orașul Urlați, în Prahova. Octavian Berceanu a făcut publice imagini dintr-un loc unde ar fi trebuit să fie o stație de transfer deșeuri. În schimb, era un adevărat focar de infecție, cu gunoaie de toate tipurile, amestecate.
 

„Există chiar și o plângere penală făcută de garda de mediu vizavi de acel deal de deșeuri. Totuși, important este să dispară acele deșeuri din luncă, nimic nu se întâmplă și nu văd niciun orizont care să-mi spună că primăria sau salubristul va ridica acele deșeuri puse în lunca respectivă. E o luncă superbă, lângă pădure, e plină de vegetație, de animale, e un loc unde ai face turism, altfel, dar ai patru metri de deșeuri aruncate direct pe pământ, într-o zonă inundabilă, iar tot ce se scurge din deșeurile alea merge în pânza freatică.


E un deal de gunoaie, iar în spatele dealului există acea stație de transfer de sortare care ar trebui să funcționeze, să împartă deșeurile în fracții, dar, în fapt, deșeurile au fost aduse, îngropate la mai puțin de 300 de metri. În oglindă, l-am găsit la Urlați, unde la fel, la 200-300 de metri de stația de transfer și de sortare, deșeurile au fost îngropate chiar în Lunca Crivățului Sărat și puse două degete de nisip deasupra pentru că primarii au aflat că voi fi în zonă”, a afirmat Ovidiu Berceanu, la Digi24.


Șeful Gărzii de Mediu a mai subliniat că deși unitatea respectivă a fost amendată de curând și s-a dispus suspendarea activității, demersul comisarilor de mediu nu a fost susținut și de celelalte autorități. „Autoritățile nu fac nimic, chiar dacă noi dăm amenzi, chiar dacă mergem cu propunerea de suspendare a activității, nu se întâmplă nimic acolo. De-asta am mers, să vedem ce se întâmplă, e catastrofal”, a mai afirmat Berceanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3727 secunde