MUNIȚIE din al doilea Război Mondial, descoperită pe PLAJA din Năvodari

Luni, 30 Martie 2015, 14:42
133
16 elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare au fost ridicate de către echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, pe timpul unei misiuni de asanare pe plaja din Năvodari. 


Un grup de pescari care igienizau o cazemată dezafectată, au descoperit, la sfârșitul săptămânii trecute, două dintre elementele de muniție și au anunțat organele abilitate. Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la fața locului, au asanat zona și au identificat, în total, zece proiectile de diferite calibre și șase cartușe.


În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă. 


De aceea, specialiștii le reamintesc cetățenilor care se confruntă cu astfel de situații să anunțe imediat organele abilitate, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Pagina a fost generata in 0.2706 secunde