Motocicliștii, "teroriști" pe două roți!

2776
8
Motocicliștii,
În sezonul estival,

dar nu numai, străzile

din Constanța sunt luate cu asalt de iubitorii bolizilor pe două roți. Aceștia conduc cu viteze "nebune", iar numărul accidentelor

în care sunt implicați este într-o continuă creștere. Tocmai din acest motiv, ei au devenit spaima șoselelor.

Orbiți de spiritul liber al mării, unii dintre motocicliști au uitat că nu sunt singuri pe carosabil și gonesc cu mult peste limita de viteză. Astfel, în Constanța, recordul de viteză înregistrat, până la ora actuală, este de 194 km/h, atunci când un motociclist gonea pe DN39, între comuna 23 august și Tuzla.

Inconștiența cu care motoci-cliștii vitezomani rulează pe străzi nu pune în pericol numai propria viață, ci și pe a celor din jur. Mame cu pruncii în cărucior, la "jogging" pe trecerea de pietoni și bătrâni cu inima plăpândă care abia reușesc să traverseze strada fără să-i prindă culoarea roșie a semaforului sunt primele ținte ale unui asemenea teribilist.

Spre deosebire de anii anteriori, inconștiența în trafic a iubitorilor bolizilor pe două roți este, din păcate, din ce în ce mai vizibilă. Potrivit reprezentantului Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Cristina Vasile, de la începutul anului și până în prezent, s-au acordat 1.275 de sancțiuni contravenționale împătimiților de bolizi pe două roți și s-au petrecut 44 de accidente în care aceștia au fost implicați. 44 de persoane au fost rănite ușor, nouă persoane, rănite grav și două au decedat.

Numai în perioada sezonului estival, s-au consemnat 540 de sancțiuni contravenționale și s-au înregistrat 24 de accidente în care au fost implicați motocicliștii, dintre care 25 persoane s-au ales cu răni ușoare, două, cu răni grave, iar o persoană a decedat. Spre deosebire de aceeași perioadă a anului anterior, fenomenul este în creștere.

Somnul,

lux pentru constănțeni!

"Nesiguranța ne scoate din minți. Pentru ce atât de mult zgomot și de ce să gonești cu un asemenea teribilism pe străzi?", se întreabă deranjată o locatară a unui bloc cu ieșire la bd. Lăpușneanu.

Viteza cu care teribiliștii gonesc pe carosabil nu este singurul obstacol care stă în calea zilelor perfecte ale constănțenilor. Atunci când te așezi pe o bancă, în parc, și crezi că ai parte de câteva minute departe de agitația orașului și că natura este de partea ta, îți amintește brusc un motociclist, dornic să-și etaleze talentul la condus și să dovedească puterea motorului, de haosul pe care trebuie să-l înduri. Somnul a devenit și el un lux pentru mulți dintre noi. Arterele principale ale orașului sunt preferatele iubitorilor de bolizi pe două roți. Astfel, locatarii blocurilor apropiate acestor bulevarde sunt continuu deranjați de zgomotul puternic din timpul nopții.

Pentru că ei sunt o categorie aparte!

Poliția Rutieră Română a orga-nizat campania de prevenire a accidentelor rutiere "Împarte drumul". Proiectul are ca scop pro-movarea unei conduite responsa-bile în rândul motocicliștilor, a conștientizării conducătorilor de autovehicule asupra prezenței în trafic a utilizatorilor de vehicule moto, precum și a regulilor care trebuie respectate pentru convie-țuirea în condiții de siguranță cu aceștia. În urma acestui demers, aproximativ o sută de motocicliști au răspuns afirmativ.

De asemenea, potrivit reprezentantului Poliției Rutiere Constanța, educația rutieră continuă cu pregă-tirea unui nou proiect care vizează conducătorii de motociclete.

Comentează știrea

Pªula
31 august 2011
Frustato

Teribilista e aia care te-a nascut, intereseaza-te intai care este principala cauza a accidentelor in care sunt implicate motociclete si abia dupa asta scrie un articol (sunt cel putin 80% vina soferilor de autoturisme). Sa le dea politia amenda pentru ca isi modifica tobele si cu asta basta. Ce nesiguranta o scoate din minti si pe baba aia? Se simte nesigura in casa sau care e treaba?

joe
31 august 2011
s-a terminat

Gata, ai pus-o, sa vezi ce-ti sar motocicleii in cap :))

spitza
31 august 2011
moto

nu mai ai ce scrie? ai mers vreodata cu motocicleta? de ce nu scrii si de amenzile abuzive pe care le primim?

biciclistu'
31 august 2011
nesimtiti

Ar trebui sa-i amendeze la greu si sa le ia si permisul...vrei sa te dai mare ?...du-te frate pe soseaua Cta-Tulcea si ambaleaza motorul cit vrei tu,toata noaptea dar nu deranja noaptea lumea, ca mai sint si copii care dorm si batrini bolnavi si pina la urma nu sintem noi datori sa le suportam nesimtirea tuturor panaramelor care vor sa se dea mari...si tot ei se supara ca-i plesnesc altii cu masinile...pai cind conduci in halul asta la ce vrei sa te astepti ?...dar traim in Romania unde nesimtirea a devenit principala trasatura de caracter...

@Frustato
31 august 2011
Lovit de o motociclista

80% din vina soferilor? Daca ati invata sa circulati civilizat nimeni nu ar avea nimic cu voi. Eu am avut un accident de masina in care am fost lovit de o motociclista, care pur si simplu s-a urcat pe masina mea. Norocul ei ca eu nu aveam viteza ca altfel ne facea cu mana din ceruri acum. De atunci am oroare la motociclisi, mai ales ca majoritatea sunt inconstienti si habar n-au sa conduca o motocicleta. Eu v-as face piste ca la bicilisti si v-as limita viteza la 60 km/h.

Dan
31 august 2011
Articol nedocumentat

Nu este corect sa fie bagati in aceeasi oala toti motociclistii. O mica parte dintre noi si-au cumparat motociclete doar ca sa faca galagie pe bulevarde si din pricina lor suntem toti catalogati ca "inconstienti pe doua roti". Acestia nici nu stiu unde sunt iesirile din oras, pasiunea lor fiind numai sa faca galagie pe bulevardele principale. Acestia nu sunt motociclisti ci niste tineri in slapi posesori de motociclete.Politia ar trebui sa ia masuri drastice impotriva lor. Asa cum este scris acest articol nu face decat sa instige opinia publica impotriva motociclistilor si nu stiu de ce mai face referire la campania "Imparte drumul" daca nu stie ce inseamna aceasta. Intradevar sunt multi motociclisti indisciplinati dar sunt si conducatori de autovehicule indisciplinati si mai nou si-au montat si tobe de esapament mai galagioase decat cele de motociclete.

x
31 august 2011
X

Pentru ca m-a enervat acest articol, o sa-mi scot toba de esapament Paula si o sa trec de 3 ori pe noapte pe la tine pe strada sa te stresez (terorizarea este altceva, n-are nici o legatura cu zgomotul de motocicleta)

y
2 septembrie 2011
pentru x

Fiindca te-a enervat rau de tot articolul, du-te matale si da-ti acordul ptr prelevare de organe in caz de accident, apoi scoate toba de esapament si da-i viteza rablei, sunt multi interesati de soarta ta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1429 secunde