Motivarea condamnării Alinei Bica: A acționat cu intenție în ajutorul lui Ovidiu Tender

126
Motivarea condamnării Alinei Bica: A acționat cu intenție în ajutorul lui Ovidiu Tender - alinabica09093600-1544342981.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat motivarea deciziei de condamnare a Alinei Bica la patru ani de închisoare. Judecătorii spun că procurorii au reușit să demonstreze că fostul magistrat a încercat să îl ajute pe omul de afaceri Ovidiu Tender să scape de închisoare, iar pedeapsa de 4 ani în spatele gratiilor, dată de prima instanță, demonstrează că faptele de corupție în rândul magistraților trebuie sancționate aspru, scrie Digi24.ro.

Cei cinci judecători care au condamnat-o pe Alina Bica la patru ani de închisoare au considerat că faptele acesteia au pus în pericol Justiția, mai ales că a încercat să ajute un inculpat, Ovidiu Tender, din postura de șef al unui parchet important.

"Sub aspectul laturii subiective, în opinie majoritară, se constată că inculpata B. a acționat cu intenție calificată prin scop, probele administrate în cauză dovedind că a realizat și urmărit să dea ajutor inculpatului T. pentru ușurarea situației juridice a acestuia, prevăzând că prin faptele sale creează o stare de pericol pentru înfăptuirea justiției, acțiunile inculpatei nefiind bazate pe bună credință, astfel cum a susținut în declarațiile date, ci au urmărit să eludeze dispozițiile legii și să lezeze ordinea de drept. (...) În cazul apelantei intimate inculpate B., instanța de fond a respectat întrutotul criteriile anterior menționate, dând dovadă de suficientă fermitate, atât prin proporționalizarea pedepsei, orientând-o spre maximul prevăzut de norma penală, cât și prin alegerea unei modalități privative de executare a acesteia, astfel încât nu se impune a se reindividualiza pedeapsa în sensul cerut de parchet. Totodată, se apreciază că pedeapsa de 4 ani închisoare stabilită de instanța de fond este în măsură să asigure funcțiile de constrângere și de reeducare precum și scopul preventiv al sancțiunii", au apreciat magistrații în motivare.

Alina Bica este încarcerată, în prezent, într-un penitenciar din San Jose, Costa Rica, alături de prietena sa, fostul ministru Elena Udrea, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde