Morun de 150 de kilograme recuperat de polițiștii de la Transporturi

160

Un morun în greutate de aproximativ 150 de kilograme a fost recuperat de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, de la mai multe persoane care l-au capturat din fluviul Dunărea. Peștele a fost eliberat de autorități în apa fluviului, după acomodarea cu mediul acvatic.


La începutul acestei săptămâni, respectiv la data de 22 octombrie, oamenii legii de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța - Postul de Poliție TN Hârșova, împreună cu lucrătorii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultura și Gărzii de Mediu, au acționat pe linia combaterii braconajului piscicol, comerțului ilegal cu produse piscicole și pescuitului ilegal a sturionilor.


Cu  această ocazie au fost identificați Nicolae D., de 74 de ani și Ionel G., de 30 de ani, ambii din localitatea Vadu Oii, județul Constanta, pescari autorizați, care au capturat, la km 237 al fluviului Dunarea, un pește din specia morun, în greutate de aproximativ 150 de kg.


În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, după capturare, peștele a fost transportat de G. Ionel, cu ajutorul lui G. Elena, de 23 de ani și G. Florin, de 25 de ani, cu un autoturism aparținând celui din urmă, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, din localitatea Vadu Oii, de unde a fost preluat și eliberat de autorități în apa fluviului, după acomodarea cu mediul acvatic.
În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj piscicol.


De asemenea, au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuarii cercetărilor autoturismul implicat, șase setci din fir textil cu lungimea totala de 180 metri și ambarcațiunea de pescuit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde