Monede dacice din aur, recuperate din Belgia

202
Monede dacice din aur, recuperate din Belgia - monededaciceaur-1427398883.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile belgiene vor returna, astăzi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) trei monede dacice din aur, de tip Koson, furate din țara noastră și găsite în Belgia. Cele trei monede dacice "au o valoare excepțională", au precizat reprezentanții Muzeului Național de Istorie al României. 


Până în prezent, autoritățile române împreună cu omologi din alte state au desfășurat numeroase operațiuni pentru recuperarea și repatrierea bunurilor de patrimoniu sustrase din țara noastră. Urmare a respectivelor acțiuni, până în prezent patrimoniul cultural național a fost reîntregit cu 13 brățări dacice regale de aur (ce cântăresc peste 12 kilograme), peste 1.000 de monede de aur de tip Koson, 258 monede Koson din argint, alte monede grecești din aur, tip Lysimachos, emise la Tomis și Kallatis, un depozit de unelte și arme din fier; alte peste 3.500 de monede de argint și bronz au fost recuperate de pe teritoriul României. 


La realizarea expertizelor științifice ale bunurilor arheologice și numismatice recuperate au participat și specialiști de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3931 secunde