Monede dacice de aur, găsite la Constanța

1699
1
Monede dacice de aur, găsite la Constanța - monedeaur-1330274021.jpg

Articole de la același autor

Un constănțean este cercetat de Poliție, fiind suspectat că face parte dintr-o rețea de traficanți de comori dacice.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției Române, gruparea este condusă de un bărbat din Sebeș, județul Alba, iar în perioada 2003 - 2007, membrii rețelei au efectuat detecții și săpături neautorizate în situl arheologic Sarmisegetuza, de unde au furat cel puțin 300 de monede din aur, de tip koson. Valoarea estimativă a fiecărei monede este de 700 de euro, rezultând un prejudiciu estimativ de 210.000 de euro, dar și prejudiciu inestimabil patrimoniului cultural național.
Pe 15 și 22 februarie, polițiștii au efectuat percheziții în Timișoara și Constanța, la locuințele unui bărbat de 31 de ani și a unuia de 61 de ani. Au fost găsite două monede dacice de tip koson și 25 de monede romane din argint - denari republicani și imperiali. Valoarea lor este estimată la 4.000 de euro.
Aceeași grupare a fost implicată și în sustragerea unui alt tezaur, de 2.300 de kosoni de argint, descoperit în același sit arheologic, valorificat pe piața internă și internațională prin intermediul unor dealeri de antichități și case de licitații.

Comentează știrea

admirator
27 februarie 2012
inflatia asta

de monede si bratari "dacice" de aur, vorbeste mai degraba de o industrie pentru falsificarea artefactelor respective... Politia ar trebui sa schimbe directia cercetarilor spre atelierele de bijuterii, in primul rind. Abia in al doilea rind spre retelele de traficanti.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Eveniment : La furat de anvelope auto uzate
Pagina a fost generata in 2.4464 secunde