Modificările Codului rutier privind transportul copiilor intră în vigoare de AZI

227
1
Modificările Codului rutier privind transportul copiilor intră în vigoare de AZI - copiiinmasina-1423862897.jpg

Articole recomandate

O serie de modificări la Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 (Codul rutier) privind siguranța în transportul copiilor intră în vigoare azi, șoferii care nu le respectă riscând amenzi între 390 și 487 de lei.




Prin Hotărârea de Guvern nr. 11/2015, s-a transpus legislația europeană privitoare la normele tehnice de aplicare a dispozițiilor Codului rutier referitoare la utilizarea obligatorie, în vehicule, a centurilor de siguranță și a sistemelor de fixare a copiilor în scaune.

Astfel, potrivit dispozițiilor care intră în vigoare sâmbătă, copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.


Copiii cu o înălțime de peste 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței, ori dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Laurentiu
14 februarie 2015
Intradevar, aceasta prevedere care priveste transportul copiilor este o mare realizare a incompetentilor si rauvoitorilor care fac legile

De acum orice om care ar vrea transporte o femeie cu un copil, fameie care este intr-o situatie disperata, va fi nevoit sa îi lase acolo unde sunt de frica acestei legi criminale.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Proiectil găsit pe plaja din 23 August
Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Dus la Penitenciarul Poarta Albă!
Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții la un traficant de droguri
Pagina a fost generata in 1.9601 secunde