Moartea bântuie pe șoselele Constanței. Teribilism, inconștiență și erori fatale într-un oraș cu infrastructură zero!

7608
10
Moartea bântuie pe șoselele Constanței. Teribilism, inconștiență și erori fatale într-un oraș cu infrastructură zero! - lazu2-1511258195.jpg

Articole de la același autor

S-au înmulțit tragediile rutiere, în ultima vreme, la Constanța. De ani buni nu am mai avut parte de atâtea nenorociri în serie: accidente rutiere grave, soldate cu morți și răniți, atât pe șoselele din oraș, cât și în județ. 


Nici nu s-au stins ecourile groaznicelor accidente petrecute între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu și la intersecția străzilor Decebal și Mircea cel Bătrân, în urma cărora patru tineri și-au pierdut viețile, că o nouă grozăvie a șocat, în această dimineață, opinia publică. 


Tragedia petrecută la ieșirea din localitatea Lazu a bulversat populația, cu atât mai mult cu cât, exact la fel ca în cazul morții tinerilor de pe Mircea, nenorocirea ar fi putut fi evitată. Și atunci, și acum avem câteva elemente comune. 


Primul dintre ele este viteza excesivă. În accidentul de astăzi, în înregistrările video se observă cum Mercedesul spulberă pur și simplu Dacia Sandero Stepway, viteza de rulare fiind, cel mai probabil, cu mult peste 100 de kilometri pe oră, pe o porțiune de limitare de viteză! 


Al doilea element comun este neatenția victimei. Pe Mircea, șoferul a pătruns fără să se asigure în intersecție; acum, șoferița a efectuat imprudent o schimbare în mers, de pe banda I pe banda a II-a (avea în față un automobil care a virat dreapta, ieșind de pe șosea), fără să se asigure. Sau poate a "aruncat" un ochi în oglinda retrovizoare, dar nu și-a imaginat că Mercedesul din spate circulă cu o viteză de rachetă. O clipă de neatenție, de evaluare eronată a situației, care a costat o viață de om. 


Al treilea este "preferatul" meu. Am mai scris despre acest subiect și o voi face cât va fi nevoie. Sper că nu până la pensionare! Constanța - oraș și județ - este un mare zero barat la capitolul monitorizare trafic rutier. Nu avem camere video, nu avem radare fixe, nu avem elemente care să-i descurajeze pe vitezomani. Auzim în schimb de pânde, pânde și iar pânde… 


Am avut șansa, precum au avut-o și mulți dintre cei care conduc destinele urbei, de a călători în mari orașe europene. Ceea ce sesizezi imediat este disciplina în trafic, și asta pentru că orașele respective sunt monitorizate: camere de luat vederi, radare fixe, exact elemente care lipsesc cu desăvârșire de la Constanța. Mergi cu viteză, parchezi ca un idiot, șicanezi în trafic? Ești monitorizat și primești amenda acasă. Iar amenzile sunt usturătoare! Repeți figura? Rămâi fără permis. 


Civilizația nu se face cu te rog frumos. E timpul deciziilor dure, autoritățile trebuie să dea milităria jos din pod! 


Comentează știrea

constantean
21 noiembrie 2017
moartea pe ulita

Am asteptat o viata ca lucrurile sa se shimbe in aceasta zona a tarii. Coruptia incompetenta autoritatilor lipsa de educatie si a celor 7 ani de acasa au inceput sa-si puna amprenta pe vremurile prezente. Murim cu zile!

SRI
21 noiembrie 2017
PRESA MEDIOCRA

Voi presa din constanta ..ati inceput sa va da-ti si voi seama in sfarsit ce se intampla pe drumurile din constanta ..pai acest lucru l-am spus eu in fiecare zi ..carnete de conducere luate pe spaga si oameni bolnavi care nu au voie sa conduca nici o roaba ..ce mizerie rusine sa va fie ..

#razbesc
21 noiembrie 2017
spaga e in floare

la tulcea si prin toate satele astea de tarani toata lumea stie ca se ia cu 2-300Euroi un permis! cu 500 il primesti la usa cu felicitari!

Johnny Deep
21 noiembrie 2017
Accident din inconstienta ...!!! Parerea mea ...!!!

Din cate imi dau seama, acest accident s-a-ntamplat din cauza celui care a facut dreapta. Adica ... a uitat sa semnalizeze, ca de obicei in acest judet de cac.t, doar a pus frana, ca de obicei in acest judet de cac.t, a intrat pe "soseaua" care-l interesa, FARA SEMNALIZARE, iar in spatele lui ... Dumnezeu cu mila!!! Atat in Lazu cat si in multe zone de pe DN39, situatia e fff grava. Intr-o zi, nu demult, pe drumul dintre C-tza si Mangalia, pe vreme ploioasa, mie personal, mi s-au derulat in fata, 3 (trei) astfel de greseli, respectiv, 2 in Lazu, si una intre Eforii, unde un GRANDE JEEP a pus doar frana si a ramas intepenit pe banda 2, vrand sa faca stanga, dar nu putea ca veneau masini din contra-sens. Nesimtirea e la ea acasa in zona noastra. Dumnezeu sa-i ierte, dar eu nu prea pot ...!!! Scuze pt. rautate si scriere ... daca am gresit!!!

Gogu
21 noiembrie 2017
Despre zmei si nu numai

Pai ce ar mai fi de spus despre inconstienta celor care fac legi ce permit tuturor celor care vor( si a celor care nu vor) , sa aiba permis! O masina de 1500 kg. devine o arma dupa ce e lansata cu peste 100 de km pe ora! De asemenea, importanta faptului ca un autoturism este o arma mortala pe sosea , nu se preda nicaieri! si nici , legal nu e considerata ca atare. Legislatia mai putin precara in materie de examinare pentru obtinerea permisului, o testare psihologica extrem de atenta precum si o exigenta din partea examinatorilor poate face sa fie redus numarul victimelor de pe sosele! Iar despre existenta , instalarea pentru supravegherea traficului de videocamere... Ce sa mai spunem!?!... Noi nu reusim sa facem drumuri si vrem lucruri sofisticate instalate pe cele existente... Oricum , poate fi si o alta idee se desprinde din seria de accidente mortale din ultima perioada... Ca , intr-adevar, cineva parca ar vrea cu tot dinadinsul sa avem cat mai multi soferi slab pregatiti, slab examinati si zmei pe sosele!!!???...

jiji
21 noiembrie 2017
constanta

Dupa felul in care se conduce poti sa vezi nivelul intelcual al orasului.Paralela facandu-se intre tarile civilizate nivel de comportare in trafic si tarile babuine din Africa sau Constanta.

Pentru razbesc
21 noiembrie 2017
Esti un bou

Sa te iau in pl si pe tine si pe ma-ta!! Vina e a boilor din trafic!! Nu conteaza din ce oras e!! Pt tine este adevarata sintagma: taranul de oras e cel mai prost animal!!

hjhujfjb
21 noiembrie 2017
popor de idioți

Romania a ajuns un popor de țigani si hoți

spagut
23 noiembrie 2017
Dragut

Domnul de la Doraly nu s-a mai incurcat cu d-astea. El era si beat si nici nu avea macar carnet. Inchisoare pe viata pentru asa ceva?

Răspuns la: PRESA MEDIOCRA
Adăugat de : SRI, 21 noiembrie 2017
Voi presa din constanta ..ati inceput sa va da-ti si voi seama in sfarsit ce se intampla pe drumurile din constanta ..pai acest lucru l-am spus eu in...
Micky Doop
23 noiembrie 2017
Da si nu

D-aia se pastreaza o distanta sigura si confortabila, care numai prin experienta condusului se poate aprecia, functie de conditiile de trafic. Pentru a te asigura de orice eveniment neprevazut din fata ta, inclusiv nesimtitii care nu stiu ce e aia semnalizare. Ce se intampla daca aluia cu dreapta ii sarea in un caine, om sau ii aparea un crater? Nu avea cum sa semnalizeze imediat. Tanti aia nu stim daca a semnalizat, dar dementul din spate cu bolidul are aproape toata vina. Dar cum bine a punctat autorul articolului, buna purtare in trafic se va realiza doar cu amenzi - adica camere cu reguli clare (fara povesti legate de tot felul de expertize ale stalpului pe care sunt camerele), managementul traficului si contract cu posta pt trimis amenzi acasa.

Răspuns la: Accident din inconstienta ...!!! Parerea mea ...!!!
Adăugat de : Johnny Deep, 21 noiembrie 2017
Din cate imi dau seama, acest accident s-a-ntamplat din cauza celui care a facut dreapta. Adica ... a uitat sa semnalizeze, ca de obicei in acest...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4235 secunde