Moartea bântuie pe drumul dintre Eforii. Parapetul - soluția salvatoare?

1512
7
Moartea bântuie pe drumul dintre Eforii. Parapetul - soluția salvatoare? - parapetularputeasalva-1434649405.jpg

Articole de la același autor

Tragedia petrecută în urmă cu câteva zile pe Drumul Național 39, între Eforie Nord și Eforie Sud, a stârnit nenumărate reacții în rândul constănțenilor. O femeie de 31 de ani și bebelușul ei, de numai 11 luni, și-au pierdut viața, din cauza neatenției unui șofer.

Conducătorii auto consideră că pe Drumul Național 39, între Eforie Nord și Eforie Sud, ar trebui amplasat un parapet care să despartă sensurile de mers. În ultimii ani, mai multe accidente rutiere s-au petrecut pe acea porțiune, unele dintre ele fiind foarte grave.

Potrivit polițiștilor de la Rutieră, cauzele producerii accidentelor sunt diferite.

"Neatenția conducătorilor auto nu poate fi combătută. Dacă principala cauza ar fi fost viteza, amplasam un radar în acea zonă. Dacă s-ar fi montat un parapet, probabil s-ar spori siguranța rutieră și s-ar reduce numărul accidentelor. Cel de duminică a fost primul petrecut anul acesta în acea zonă, însă nici în cursul anului trecut nu au fost foarte multe evenimente. Vom face o informare către Compania Națională de Drumuri cu privire la acest aspect și ei vor analiza solicitarea noastră", a declarat cms. șef Constantin Bădângă, șeful biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Un singur "punct negru" în Constanța

Potrivit polițiștilor, acea zonă nu este încadrată printre zonele periculoase din Constanța, nefiind amplasat un "punct negru". Dacă, în trecut, în județul Constanța erau amplasate trei indicatoare care semnalau că în acele zone și-au pierdut viața mai multe persoane, două dintre ele au dispărut.

"Un indicator era amplasat între Constanța și Ovidiu, iar un altul în zona Lazu-Agigea. După ce a fost montat parapetul, numărul accidentelor a scăzut și au fost scoase de pe harta punctelor negre", a mai spus Bădângă.

În prezent, în județul Constanța este o singură zonă unde au avut loc accidente mortale, respectiv Constanța - Valu lui Traian. Polițiștii de la Rutieră au făcut deja o solicitare în acest sens, pentru montarea parapetului. 

Comentează știrea

Victor
19 iunie 2015
Mult mai adevărat e că moartea bîntuie între Constanta si Eforie Nord

Și asta din două motive : 1.Șanțurile de pe marginea șoselei sunt absolut criminale. Imaginați-vă că mergeți pe un pod pe marginea căruia nu se găsește nimic și in clipa în care atingi marginea cu roata ești aruncat în apă. Exact același lucru se întîmplă dacă atingi șanțul de pe marginea șoselei, dar în acest caz situația e mult mai periculoasă pt. că poate provoca un accident în lanț. Trebuie spus că acest șanț generează un stress extraordinar tuturor celor care merg pe banda unu. 2. La fel de criminal este parapetul dintre sensuri pt. că micșorează mult lățimea benzii doi și pt. că generează un stress deosebit. Ca să pui parapet între sensuri este absolut necesar să lărgești foarte mult șoseaua. Cei care au pus aceste parapete nu s-au gîndit la siguranța circulației ci la umflatul propriilor buzunare. Această situație e valabilă nu numai pt. șoseaua Constanța - Eforie ci și pt. alte șosele unde s-au pus parapete între sensuri fără să se lărgeasca banda doi. Cît privește șoseaua de centura din Eforie Nord sunt convins că și dacă se făcea un concurs pt. cea mai imbecilă soluție nu se putea găsi ceva mai rău și asta pt. că sensul benzii din mijloc se schimbă uneori de doua ori pe zi ; această metodă nebună reprezintă o metodă științifică de a crea o probabilitate maximă de accident.

CT
19 iunie 2015
Soferi slabi

Principalul pericol intre Eforii sunt cei care intorc peste linia continua si cei care nu-si pastreaza banda si ies pe contrasens. Si trebuie sa fii un sofer foarte slab daca te sperii de santuri din afara carosabilului sau de un parapet de pe mijloc. In cazul asta nici daca benzile ar avea 4 metri latime nu ar fi suficient. Trec de 15ani prin zona cu masina si cu motorul si nici nu m-a interesat santul de pe margine. Unii soferi chiar ar trebui sa stea acasa. Sunteti papa-lapte si in consecinta, periculosi.

naekst
19 iunie 2015
Moartea nu bintuie, ea este generata de proasta administrare

Intradevar Victor, administratorii drumurilor in Romania, dar si legiuitorii si guvernantii, in ultimii 26 de ani nu au facut decit sa improvizeze la preturi exorbitante. In loc de autostrazi si intersectii pe nivele diferite ne improvizeaza parapete de separare si sensuri giratorii fara sa-i pese nimanui ca in multe zone amplasarea acestora este fortata si mai mult sporeste pericolul de accident decit sa-l elimine. Iar noi ne incapatinam sa raminem in aceasta tara fara viitor in loc sa de luam familiile si sa plecam fara a mai privii in urma.

Răspuns la: Mult mai adevărat e că moartea bîntuie între Constanta si Eforie Nord
Adăugat de : Victor, 19 iunie 2015
Și asta din două motive : 1.Șanțurile de pe marginea șoselei sunt absolut criminale. Imaginați-vă că mergeți pe un pod pe marginea...
relu
19 iunie 2015
@ CT

Vorbește și gura la tine pt. ca să nu tăcea. Precis ești un cocălar care te-ai gîndit sa-ți așterni în scris prostia dar, evident, fără să gîndești cîtuși de puțin la argumentele logice pe care le-a adus cel de la 1. Are perfectă dreptate cind face comparația cu mersul pe un pod care nu are protecție pe margini. În plus el se referă la starea de stress care se creaza datorită șanțului din dreapta si îngustării inadmisibile a benzii ll. Toate afirmaiile tale sunt stupide și indică un cocălar de șosea care foarte probabil va sfîrși intr-un șanț sau intr-un pom. Îți recomand să participi la un concurs de prostie pt. că sigur vei ocupa locul 1.

G
19 iunie 2015
Proiect

Un sistem verificat pentru a castiga bani! Este bine să dai maxima atentie acestei oportunitati! In timp ce altii inca mai cauta oferte care sa le aduca bani, tu poti chiar acum sa iei startul si sa incepi sa castigi bani seriosi! Metoda este deja verificata si functioneaza perfect. Pentru mai multe informatii, cauta-ma urgent la adresa mea de email: [email protected]

ionut
19 iunie 2015
oferta munca

Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Cautam colaboratori! Alatura-te echipei noastre! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]

CT
20 iunie 2015
@ relu

Esti mai fricos decat cel de la nr1. Unde vezi tu poduri cand mergi pe langa parapeti? Ai vedenii? Te sperii de parapeti si de santuri? Mergi cu 20 km/h daca nu te tine psihicul! Nu ai "cojones"? Treci la bicicleta! Esti un alt exemplu tipic de sofer fara experienta. Te pomeni ca esti si vreun ametit d-ala care doarme in papuci la volan pe banda a doua! Hai ca m-ai amuzat teribil cu comentariul tau! Multumesc si pentru urarile de "bine". Mi-am dat seama ca nu ai decat 4 clase si esti limitat in vocabular, ti-ai pierdut argumentele si ti-au ramas doar jignirile. Ceea ce iti atrage concluzia ca doar tu poti fi singurul cocalar de aici! Si vad ca iti e frica si de copacii de pe margini, daca asa mi-ai dorit mie! Sper sa primesti dupa sufletul tau! :)))))) Mare e gradina...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4813 secunde