Misiunea fregatei "Regele Ferdinand", discutată cu reprezentanții UE / Galerie foto

262
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Aurel POPA, a primit vizita oficială a locțiitorului comandantului Comandamentului Operațional Naval al Uniunii Europene (EU NAVFOR OHQ), contraamiralul italian Gualtiero MATTESI.

Subiectul principal al discuțiilor l-a constituit participarea, în premieră, a unei nave militare românești la Operația "Atalanta", operație care se desfășoară în Oceanul Indian, sub mandatul Uniunii Europene.

Viceamiralul dr. Aurel POPA a evidențiat faptul că Forțele Navale Române dispun de personal și capabilități pentru a-și îndeplini misiunile stabilite și angajamentele asumate de țara noastră în cadrul sistemului de securitate națională și internațională.

Sistemul de pregătire profesională, pe care Forțele Navale Române îl deține corespunde standardelor NATO și UE. Echipajul fregatei "Regele Ferdinand" a parcurs toate modulele de instruire în vederea participării la Operația împotriva pirateriei navale "Atalanta" și este pregătit să îndeplinească întregul spectru de misiuni pe care le va primi în zona de operații. Acest fapt a fost atestat și de specialiștii Centrului Maritim NATO pentru instruirea echipajelor care participă la operații de interdicție maritimă (NMIOTC - NATO Maritime Interdiction Operational Training Center) din Souda, Grecia, a menționat șeful Statului Major al Forțelor Navale.

Contraamiralul Mattesi a subliniat importanța prezenței elicopterului IAR Puma Naval la bordul fregatei, pe timpul desfășurării misiunilor anti-piraterie navală. Elicopterul ambarcat la bordul navei reprezintă un element principal în culegerea de informații despre navele piratate sau despre pirați. La final, oficialul EU NAVFOR a menționat că are încredere în echipajul fregatei "Regele Ferdinand" că își va îndeplini misiunile primite, cunoscându-i experiența dobândită în timpul participării la Operația "Active Endeavour", din Marea Mediterana.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3236 secunde