Misiune încheiată cu succes, la Poliția de Frontieră. Aproape 500 de persoane salvate de la înec

207
Misiune încheiată cu succes, la Poliția de Frontieră. Aproape 500 de persoane salvate de la înec - misiuneincheiata-1570135417.jpg

Articole de la același autor

O nouă misiune internațională sub egida Frontex a fost încheiată cu succes de polițiștii români de frontieră. În cursul zilei de ieri, membrii echipajului navei maritime MAI 1104, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors acasă după o misiune de trei luni, desfășurată în Marea Egee, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă  - FRONTEX. 484 de persoane au fost salvate de la înec din apele Mării Egee în cele peste 930 de ore de patrulare la frontiera maritimă externă a Uniunii Europene. 


Între 1 iulie și 30 septembrie, nava maritimă de supraveghere MAI 1104 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea Poseidon 2019, organizată sub egida Frontex, cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă. 
"Operațiunea s-a desfășurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotație la bordul navei Poliției de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Egee, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene participante la misiune. Pe durata operațiunii, polițiștii de frontieră români au executat 93 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 934 ore de patrulare", explică reprezentanții Gărzii de Coastă. 


De asemenea, în această perioadă, polițiștii de frontieră au participat la 25 acțiuni de căutare și salvare pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat și transportat 484 de persoane (160 de femei, 200 bărbați și 124 de minori), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. În aceste cazuri, la bordul navei românești au fost derulate acțiunile specifice, de triere și evaluare medicală, ulterior persoanele în cauză fiind transportate în porturile grecești și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice. 


XXX 
Activitatea reprezintă o continuare a operațiunilor organizate de Agenția FRONTEX pentru gestionarea fluxurilor de migrație ilegală, în cadrul cărora Poliția de Frontieră Română are permanent o contribuție semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât și din punctul de vedere al numărului, profilurilor și profesionalismului experților detașați. 
Obiectivul principal al Operațiunii Comune Poseidon 2019 este de a oferi suport autorităților elene în supravegherea și controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene.


Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionării fluxului migraționist la frontierele maritime ale spațiului comunitar, intervenția în cazurile de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creșterea operativității schimbului de date și informații între autoritățile implicate în operațiune, precum și un schimb eficient de experiență și de bune practici între polițiștii de frontieră europeni.


Operațiunea Poseidon 2019, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7904 secunde