Misiune în județ. Muniție de război, neutralizată de pirotehniști

202
Misiune în județ. Muniție de război, neutralizată  de pirotehniști - munitiederazboi-1476376344.jpg
Un element de muniție rămas neexplo-dat, din timpul conflictelor militare, a fost ridicat, în urmă cu două zile, de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, pe timpul unei misiuni de asanare în satul Dropia, din localitatea Tortoman.

Proiectilul de artilerie, calibru 85 mm, provenit de pe timpul conflictelor militare, a fost descoperit de un cetățean în timp ce efectua lucrări agricole specifice sezonului. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță de către specialiștii piro-tehnicieni ai inspectoratului. Aceștia au desfășurat, în acest an, 21 misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

v v v

În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, de a anunța primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție. Efectuarea acestui anunț nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9055 secunde