MISIUNE IMPORTANTĂ pentru Nava Școală "Mircea"

280
MISIUNE IMPORTANTĂ pentru Nava Școală
Nava Școală "Mircea", cu un echipaj de 163 de marinari militari la bord, dintre care 34 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", 36 de elevi din anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", opt cadeți străini de la academiile navale din Bulgaria, China, Grecia și Polonia, va efectua, în perioada 23 mai - 22 septembrie, marșul anual de instruire practică. 


Anul acesta, "Mircea" va parcurge peste 9.800 de mile marine și va avea escale în 11 porturi din țări cu deschidere la Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Baltică și Oceanul Atlantic. În premieră, Forțele Navale Române și Marina Militară a Republicii Federale Germane au încheiat un acord de cooperare în domeniul instruirii viitorilor ofițeri de marină, care sa va derula pe durata întregului voiaj. 


Astfel, la bordul Navei Școală "Mircea", vor fi ambarcați, în două serii egale ca număr de studenți, 110 cadeți și 13 instructori germani. Prima serie se va prezenta pe data de 2 august în Portul Wilhelmshaven din Germania și va face schimbul cu cea de-a doua serie în portul Palma de Mallorca din Spania, cu debarcare în Portul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1614 secunde