Mircea și Vlad Cosma află azi sentința definitivă. În primă instanță au primit opt și cinci ani de închisoare

134
1
Mircea și Vlad Cosma află azi sentința definitivă. În primă instanță au primit opt și cinci ani de închisoare - 646x404-1521704419.jpg

Articole recomandate

Magistrații instanței supreme ar urma să pronunțe azi decizia definitivă în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanță la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare. 


Ei sunt acuzați de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Județean.


Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție va fi definitivă.



La ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a avut loc în 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzațiile și le-a prezentat magistraților planșe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Județean Prahova.

"Resping toate acuzațiile. Județului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiții a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajați. Ar fi trebuit să primesc o decorație pentru asta", a declarat Mircea Cosma în instanță.

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma - cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploiești că ar fi falsificat probe în dosare - a afirmat, la instanța supremă, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false.

La ultimul termen al procesului de la ICCJ a mers și Andreea Cosma, care a spus că a venit pentru a-și susține familia, dar și pe alți cetățeni care au reclamat abuzuri ale procurorilor, precum Sebastian Ghiță, care așteaptă de la ea, în calitate de deputat, să le apere drepturile. Ea a susținut că are încredere în înțelepciunea magistraților instanței supreme, afirmând că la prima instanță, care a dispus condamnarea lui Vlad și Mircea Cosma, era altă situație - procurorul Mircea Negulescu era în funcție, iar multor martori le era teamă să vorbească.

În urmă cu două zile, fostul deputat Vlad Cosma a mers la Inspecția Judiciară pentru a depune "noi documente și probe" împotriva procurorilor de la DNA Ploiești. Întrebat dacă are emoții privind decizia magistraților, Cosma a spus: "Orice om are emoții, dar suntem optimiști. Cred că va fi o soluție bună. (...) Acolo s-au fabricat niște probe, se triplau martori. Am încredere în justiție, nu am încredere în cei patru procurori de la Ploiești".

De altfel, tot marți, Inspecția Judiciară (IJ) a anunțat că a dispus începerea cercetării disciplinare față de șeful DNA Ploiești, Lucian Onea și procurorul Alfred Savu, precum și față de fostul procuror Mircea Negulescu, pe rolul Inspecției existând zece lucrări care au ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la DNA Ploiești. Verificările IJ sunt făcute fie în baza unor sesizări ale unor persoane, fie după ce Inspecția s-a autosesizat în urma acuzațiilor și a înregistrărilor prezentate de Cosma și vizându-i pe procurorii de la DNA Ploiești.

Vlad Cosma a depus și o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești, între care Lucian Onea și Mircea Negulescu, pe care îi acuză de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă sau abuz în serviciu, scrie digi24.ro


Comentează știrea

europeanu
22 martie 2018
Hotii la parnaie !

Se lasa cu paradeala...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5235 secunde