MIRCEA BĂSESCU RĂMÂNE ÎNCHIS. Cererea de eliberare, respinsă de Tribunalul Constanța

428
MIRCEA BĂSESCU RĂMÂNE ÎNCHIS. Cererea de eliberare, respinsă de Tribunalul Constanța - mirceabasescu1-1490768267.jpg

Articole recomandate

Tribunalul Constanța a admis miercuri contestația DNA la decizia de eliberare condiționată dată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia în cazul lui Mircea Băsescu, care ispășește o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia este definitivă.


Tribunalul Constanța a admis contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Medgidia, care aprobase cererea lui Mircea Băsescu de eliberare condiționată. Procurorii au considerat că Mircea Băsescu nu a dat suficiente semne de îndreptare.


Tribunalul Constanța a judecat, în 22 martie, contestația depusă de către procurorii DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, dată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia.


La termenul din 22 martie, Mircea Băsescu a cerut să fie eliberat condiționat spunând că a îndeplinit toate condițiile, atât fracția obiectivă, numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat, dar și criteriul subiectiv, precizând că a avut o conduită bună în detenție, participând la activitățile organizate în penitenciar. El a invocat și problemele de sănătate de care suferă, afirmând că are nevoie de o operație pe cord deschis pentru înlocuirea by-passurilor montate în urmă cu 15 ani. Mircea Băsescu a mai spus în fața instanței că a fost diagnosticat recent cu diabet și că se confruntă cu o lipsă a medicamentelor necesare, făcând o cerere pentru a le achiziționa, dar chiar și așa nu le primește întotdeauna. 


Procurorul DNA a cerut în fața instanței admiterea contestației, spunând că nu sunt îndeplinite criteriile subiective și că Mircea Băsescu nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.


Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea în acest dosar pentru 29 martie.


Decizia va fi definitivă.


Mircea Băsescu execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă. Luna trecută, lui Băsescu i-a fost schimbat regimul de detenție de la semideschis la deschis, el fiind mutat la secția exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.


În același dosar, Marian Căpățână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3729 secunde