Mircea Băsescu dă statul român în judecată la CEDO

444
Mircea Băsescu dă statul român în judecată la CEDO - mirceabasescu-1481030293.jpg
Fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a transmis o cerere de chemare a statului român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Mircea Băsescu, prin avocatul său, Nelu Tașcă, cere instanței europene să explice de ce în cazul său instanța care a judecat contestația DNA privind eliberarea condiționată a stabilit menținerea în detenție.


Concret, se arată în documentul trimis CEDO, starea de sănătate a fratelui fostului președinte este una "precară" și că motivele menținerii sale în detenție nu ar fi unele obiective ci mai degrabă generate de "mediatizare excesivă a cazului" cât și de "presiunile politice.", se arată în documentul citat de vocea.biz.


"Arăt faptul că reclamantul Băsescu Mircea este în prezent deținut ca urmare a condamnării sale și că acesta are o stare de sănătate precară, astfel cum reiese din documentele atașate acțiunii. Reclamantul îndeplinește de asemenea condițiile liberării sale condiționate, astfel cum va rezulta din înscrisurile atașate cererii noastre adresată Onoratei Curți", a notat avocatul Tașcă în adresa prin care solicită CEDO comunicarea acțiunii statului român.


În acest document avocatul amintește faptul că Mircea Băsescu este fratele lui Traian Băsescu, fost președinte al României și consideră că menținerea acestuia în detenție s-a datorat mediatizării excesive a cazului și a unei pretinse interferențe a politicului în actul de justiție. "Nu în ultimul rând, arăt faptul că reclamantul este fratele fostului Președinte al României, Traian Băsescu și că acesta este posibil să fie supus unei imparțialități din partea justiției din România atât raportat la mediatizarea excesivă a cazului său dar și ca urmare a presiunilor politice exercitate în legătură cu fratele acestuia, încă angrenat în viața politică a României, aflată în prag de campanie electorală pentru alegeri parlamentare", se arată în actul citat.


Avocatul lui Mircea Băsescu detaliază pe larg starea de sănătate a clientului său, catalogată drept "precară" și evidențiată prin "boli cardiovasculare" mai vechi, rezolvate prin 2 by-pass-uri, și prin recidive ce impun noi intervenții chirurgicale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1734 secunde