Minori cu handicap psihic, folosiți de medici în gruparea infracțională

995
2
Minori cu handicap psihic, folosiți de medici în gruparea infracțională - medicamente-1442940738.jpg
În urma audierilor maraton de luni după-amiază și din cursul nopții de luni spre marți, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au decis ca 13 persoane, implicate în scandalul rețetelor fictive, să fie reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și ulterior să ajungă în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Numai de la Constanța, au ajuns cu cătușele la mâini șapte persoane: Mirela Boboc, Cozeti Niculescu - inspector la Corpul de Control al CJAS, Elena Dumea și Eugenia Muja - ambele din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, Mihaela Irina Mătărângă - medic psihiatru, Alina Gabriela Dragu și Andreea Baciu - farmacistă.

De asemenea, în vizorul anchetatorilor se află și Mihaela Vrânceanu, director ad-junct al CJAS Constanța, și Maria Bănățeanu, zisă "Mia", asistentă-șef în cadrul Secției de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, acestea primind măsura controlului judiciar.

v v v

Luni dimineață, anchetatorii au descins în 59 de locații din Constanța, București, Brăila și Vrancea.

"Aceștia ar fi întocmit și decontat prescripții medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preț de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate, aceștia ar fi eliberat prescripții medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflați în plasament social. Gruparea infracțio-nală, din care fac parte 25 de membri, ar fi decontat, în mod fraudulos, în perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Valoarea prejudiciului estimat până în prezent se ridică la 9.000.000 de lei", au declarat polițiștii.

În toiul scandalului cu rețete false, procurorii Direcției Naționale Antico-rupție au trimis-o, ieri, în judecată pe Ela Mihaela Udrea, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, pentru comiterea a șase infracțiuni de luare de mită, două fiind formă continuată. Potrivit anchetatorilor, Udrea ar fi primit mită 7.500 de lei și 500 de euro, dar și produse cosmetice pentru a da aviz favorabil unor puncte de lucru farmaceutice.

"În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite sume de bani totalizând suma de 4.265 lei și mai multe produse cosmetice", au precizat procurorii DNA. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

adevar
5 ianuarie 2016
adevar

Din cauza la o proasta fasista din calarasi care are ce are cu straini

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : DNA îl reclamă pe Ponta la CSM
Joi, 17 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Oprescu, la DNA, pentru noi audieri
Pagina a fost generata in 0.3005 secunde