Ministrul Stelian Ion: „Infractorii trebuie loviți unde îi doare cel mai tare, la bani”

222
Ministrul Stelian Ion: „Infractorii trebuie loviți unde îi doare cel mai tare, la bani” - stelianionspalarebani-1614713430.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, raportul privind activitatea desfășurată în 2020. Prezent la eveniment, ministrul Justiției, constănțeanul Stelian Ion, a subliniat că se impune să se insiste mai mult, pe viitor, la recuperarea prejudiciilor. „Grupurile infracționale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, a afirmat ministrul Stelian Ion.

„Recomand ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operațională, întrucât infractorii români și grupările din care fac parte, care acționează în spațiul european și nu numai, trimit bani în țară pentru a fi „spălați”. Toți acești bani și bunurile care sunt achiziționate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare și, ulterior, de confiscare. Totodată, abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar și de trafic de droguri și criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere și componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activității unor grupări criminale care obțin venituri din aceste infracțiuni”, a afirmat Stelian Ion. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde