Ministrul Sănătății, despre vaccinurile produse la Institutul Cantacuzino

225
Ministrul Sănătății, despre vaccinurile produse la Institutul Cantacuzino - vaccinboalalaboratorministerulsa-1576617322.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Victor Costache, susține că Institutul Cantacuzino, care a fost transferat din subordinea Ministerului Sănătății în cea a Ministerului Apărării Naționale (MApN), ar putea produce primele vaccinuri peste o perioadă de patru-cinci ani.

El a declarat, marți, la Digi 24, că, deocamdată, institutul va rămâne în subordinea MApN, spunând că "în momentul de față este foarte bine organizat".

"Am înțeles că în momentul de față este foarte bine organizat și se poate organiza, dar va dura între patru și cinci ani, sunt diverse planuri de management, pentru a începe o producție de vaccinuri la Institutul Cantacuzino. Deocamdată este la Ministerul Apărării. Este un proiect și este o decizie care nu depinde nici de ministrul Sănătății, nici de ministrul de Finanțe apartenența Institutului Cantacuzino", a afirmat Costache.

Totodată, ministrul Sănătății a subliniat că "este foarte important ca acest institut să fie revigorat".

"Am avut acum câteva săptămâni o criză, un început de epidemie de difterie care era mai mult în sudul Ucrainei și care ar fi putut difuza în România. Ghinion, stocurile erau limită. Ne gândeam că, dacă începe această problemă, oare vom avea resurse și atunci am început să sunăm, să reîmprospătăm stocurile. Partenerii noștri din Vest, de la companii, nu mai aveau pe stoc și surprinzător am descoperit că rușii și croații aveau, fiindcă le produc ei. Deci, vedeți cât de important este să ai și o producție proprie de vaccinuri", a adăugat Victor Costache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7623 secunde