Ministrul Sănătății anunță noi angajări în sistemul medical

290
Ministrul Sănătății anunță noi angajări în sistemul medical - dd-1585910591.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, vineri, că, în perioada următoare, vor fi angajate 1.000 de persoane în Direcțiile de sănătate publică și alte 1.000 în structurile serviciilor de Ambulanță, potrivit Agerpres.

"Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent și trebuie să-și mobilizeze toată resursa pentru că oamenii se bazează pe noi, medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar. (...) Ministerul Sănătății comunică pe toate planurile, inclusiv Direcțiile de sănătate publică, care au indicația de a prezenta în fiecare zi date la nivelul fiecărui județ, cu statistica cazurilor, precum și a deceselor și a cazurilor noi confirmate. Direcțiile de sănătate publică au făcut o muncă importantă și au de făcut o muncă importantă", a declarat Tătaru, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că la nivelul Direcțiilor de sănătate publică personalul este insuficient și nu a putut face față anchetelor epidemiologice necesare în contextul epidemiei COVID-19, dar și deciziilor care trebuiau luate pe moment.

"Sunt oameni puțini, care lucrează 24 de ore din 24 de ore. Facem eforturi să remediem această situație. Vom angaja încă 1.000 de persoane în aceste structuri, adică, o suplimentare cu peste 25%. Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în structurile serviciilor de Ambulanță, pentru că și echipajele acestor servicii au nevoie de sprijin pentru munca pe care o desfășoară", a informat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4032 secunde