Ministrul Nicolae Ciucă, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE

157
Ministrul Nicolae Ciucă, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE - ciuca2-1598374611.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, participă, astăzi și mâine, la Berlin, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE, ce se va desfășura sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, și la Conferința statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru (Framework Nations Concept - FNC), în format al miniștrilor apărării din statele membre ale grupării-cadru coordonate de Germania (DEU FNC). Acestea sunt primele întâlniri ale miniștrilor apărării în contextul pandemiei Covid-19.

Agenda reuniunii include dezbateri privind angajamentele operaționale ale UE și modul de dezvoltare a cooperării cu partenerii, viitorul instrument de orientare al Uniunii Europene în domeniul securității și apărării - Busola strategică, precum și privind conceptul de cultură europeană de securitate și apărare în context post-Covid-19, informează Biroul de presă al MApN.

Conferința statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru se va concentra pe dezbaterea și aprobarea Raportului de progres nr. 4 al Grupării de tip națiune cadru coordonată de Germania. Raportul reflectă evoluțiile înregistrate în cadrul acestei grupări în perioada 2019-2020, precum și activitățile desfășurate pe cele două paliere ale inițiativei: constituirea de mari unități și, respectiv, domeniile de capabilități identificate în vederea intensificării cooperării.

La activități, au fost invitați să participe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și subsecretarul general al ONU pentru operații în sprijinul păcii, Jean-Pierre Lacroix. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5356 secunde