X
X
Mai multe ştiri online:

Ministrul Muncii: Nu văd Inspecția Muncii pe teren. Vreau să văd că se muncește și se asumă

Ştire online publicată Marţi, 07 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto Libertatea
Ministrul Muncii: Nu văd Inspecția Muncii pe teren. Vreau să văd că se muncește și se asumă - violetaalexandru-1594140038.jpg
Din toate semnalele pe care le am, nu văd o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt și eficient sesizărilor oamenilor, nu văd Inspecția Muncii pe teren, iar ultimul termen pentru a schimba lucrurile este o lună, scrie marți, pe Facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, citat de Agerpres.


"Nu văd Inspecția Muncii pe teren. Le-am spus-o direct Inspectorilor Șefi de la toate Inspectoratele Teritoriale de Muncă în videoconferința organizată astăzi (marți, n.r.). Nu este normal să nu se ridice nicio problemă atunci când vorbim față în față și să aflu separat de o serie de disfuncționalități. Nu mă deranjează dacă apar (cine nu muncește, nu greșește!) dar vreau să văd că se muncește și se asumă. Înainte să primesc solicitări de sporuri de la sindicat!", a arătat sursa citată.


Ministrul de resort precizează, în context, că din semnalele pe care le are nu vede o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt sesizărilor oamenilor.


"Din toate semnalele pe care le am, nu văd o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt și eficient sesizărilor oamenilor. De fapt, cum cer statistici, se vede câte o mișcare; cum las să treacă câteva zile fiind prinsă cu alte urgențe, cum nu se mai întâmplă mare lucru. După principiul, lasă că uită. Nu uit! Sunt atentă la tot. Mai ales am capacitatea să coroborez toate informațiile, inclusiv din sesizările oamenilor pentru a discerne cine face treabă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă și cine nu (sunt cei care așteaptă să dispar din funcție)", subliniază Alexandru.


Potrivit acesteia, Inspecția Muncii merită să aibă credibilitate și încrederea oamenilor dar pentru acest lucru trebuie să se muncească, peste tot, plecând de la ascultarea semnalelor din piața muncii.


"Nu am cerut normă de amenzi, nu sunt dușmanul companiilor care își văd de treabă dar când ai sesizări, mai ales în județele mari și rezultat zero - am dreptul să atenționez că ceva nu este în regulă. O lună, acesta este ultimul termen pentru a schimba lucrurile! Adică să văd o altă abordare, pro-activă, atentă la sesizările oamenilor. Cred că o asemenea atitudine arată inclusiv respect pentru antreprenorii corecți pentru că nu vor să fie amestecați, pe bună dreptate, cu cei care ocolesc legea. Aici, pentru restabilirea corectitudinii în piața muncii trebuie să contribuie o Inspecție a Muncii performantă, exigentă, dreaptă. Inspecția Muncii nu este o instituție ușoară. Îmi asum să schimb lucrurile dar nu despre mine este vorba. Aici chiar nu va fi ușor. Am încredere. Se va comunica mai mult, cu regularitate. Sâmbătă vor fi date public primele informații", a încheiat Violeta Alexandru.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17130 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2840 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2476 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2796 secunde