Ministrul Marcel Vela, amenințări de la malul mării: "Vom suspenda autorizațiile de funcționare!"

1110

Articole de la același autor

Desfășurare impresionantă de forțe, ieri, la orele prânzului, pe faleza municipiului Constanța. Forțele de ordine au etalat, pe aproape toată lungimea falezei, efectivele și tehnicile din dotare, totul în cinstea vizitei de seamă a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Acesta a sosit în inspecție la malul mării însoțit de chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul M.A.I.

Ministrul le-a oferit doamnelor și domnișoarelor din cadrul Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și SMURD câte un trandafir alb, în semn simbolic de mulțumire pentru activitatea pe care o depun în sprijinul cetățenilor.

"Am rugămintea de a fi o echipă în a proteja românii!", a subliniat ministrul Marcel Vela în cuvântarea către oamenii legii și salvatori. Acesta a inspectat dotările armelor de la malul mării, autospecialele pompierilor, efectivele Jandarmeriei, navele și alte dotări ale Gărzii de Coastă. A apreciat în mod deosebit un sistem modular de scanare a vehiculelor și containerelor, care urmează să intre în funcțiune în zilele următoare, pentru a descuraja contrabanda și traficul cu bunuri contrafăcute prin Portul Constanța.

Revenind la îndemnul de a se lucra în echipă, ministrul Marcel Vela a subliniat că în timpul sezonului estival controalele vor fi intensificate în stațiunile de pe litoral. "În sezonul estival, vor fi controlate toate unitățile și de mai multe ori. Sunt adeptul controalelor mixte, cu reprezentanți de la mai multe instituții, de la cele cu atribuții în zona sanitară, comercială și protecția alimentară, astfel încât să se poată lua decizii cu impact mai mare privind operatorii economici verificați. Nu sunt adeptul informării asupra neregulilor, pentru a aștepta apoi o perioadă, pentru a reveni poate au fost reglementate neregulile. Iar operatorii economici care încalcă regulile în contextul actual vor avea autorizațiile de funcționare suspendate. Vrem să ne asigurăm că operatorii economici vor fi mai riguroși în aplicarea regulilor, astfel încât să fie creat un spațiu sigur pentru turiști", a afirmat ministrul Vela.

De asemenea, ministrul a afirmat că a dorit în mod expres să ajungă pe litoral, la început de sezon estival, pentru a le transmite un mesaj clar atât turiștilor, cât și operatorilor, că forțele de ordine vor veghea la respectarea regulilor impuse – atât cele uzuale, privind siguranța oamenilor, cât și cele aduse de contextul pandemiei de COVID 19. "Oamenii vin să se simtă bine pe litoral, în țara lor – poate dacă nu ar fi fost contextul actual ar fi plecat în străinătate – iar infractorii trebuie să știe că vom fi prezenți și intransigenți, vrem să dăm un mesaj de forță, de siguranță, că le protejăm oamenilor siguranța și integritatea", a mai afirmat ministrul Marcel Vela.

Și în acest an au fost detașate efective de forțe de ordine de litoral, este vorba despre două serii a câte 200 de subordonați ai M.A.I., care îi vor ajuta pe colegii din Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9335 secunde