Ministrul Apărării Naționale: „Analizăm posibilitatea achiziționării unei noi escadrile de avioane”

348
Ministrul Apărării Naționale: „Analizăm posibilitatea achiziționării unei noi escadrile de avioane” - avioaneciuca-1604850396.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a afirmat că ia în calcul posibilitatea ca în perioada următoare să mai fie achiziționată o escadrilă de avioane, care să fie interoperabile cu cele pe care Armata le deține în acest moment. Noua achiziție ar fi după operaționalizarea escadrilei de F-16, achiziționată din Portugalia.

„În acest moment, suntem în procesul de finalizare a operaționalizării primei escadrile de F16, ministrul Cravinho a menționat faptul că anul viitor va fi recepționată și cea de-a 17-a aeronavă. În continuare, urmează ca partea de a declara capabilitate finală, operațională, să se întâmple în momentul în care toate aeronavele vor trece prin procesul de modernizare și upgradare. Ca atare, concomitent cu acest proces sunt în analiză posibilitățile și oportunitățile prin care să continuăm acest proces de dotare a Forțelor Aeriene române cu avioane F-16″, a subliniat Nicolae Ciucă.

Referitor la avioanele MIG-21, ministrul Nicolae Ciucă a afirmat că vor fi „menținute pe viață”.

„Avem nevoie de această capabilitate, avem nevoie de a acoperi întreg spectrul de misiuni ale Forțelor Aeriene Române pentru apărarea spațiului aerian. Ca atare, folosesc acest prilej pentru a le mulțumi piloților din Forțele Aeriene Române și tehnicienilor, pentru eforturile pe care le fac, astfel încât să poată să mențină în stare de operabilitate avioanele MIG-21″, a punctat Ciucă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8617 secunde