Ministrul Apărării, la ceremonia de la Napoli

170

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat, vineri, 17 iulie, în Italia, la ceremonia de predare - primire a comenzii Comandamentului Aliat al Forțelor Întrunite (JFC). În cadrul evenimentului, desfășurat la Napoli, amiralul James G. Foggo III a predat comanda JFC către amiralul Robert P. Burke (ambii amirali fac parte din Forțele Navale ale SUA), informează Biroul de presă al MApN.

După ceremonie, ministrul Ciucă l-a felicitat pe noul comandant al JFC Napoli, amiralul Burke, pentru noua funcție, reafirmând încă o dată importanța Parteneriatului Strategic între SUA și România în ceea ce privește domeniul militar, dar și contribuția Comandamentului Forțelor Întrunite NATO de la Napoli în planificarea și conducerea operațiilor în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul național.

"Acțiunea comună a țărilor din NATO pentru o prezență militară înaintată pe Flancul Estic reflectă o recunoaștere sporită a nevoii de consolidare a acestuia, precum și manifestarea concretă a solidarității între aliați. Consider că dezvoltarea relației transatlantice puternice rămâne condiția esențială pentru securitatea și stabilitatea din spațiul euro-atlantic", a declarat ministrul Nicolae Ionel Ciucă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4355 secunde