Ministrul Apărării, întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Atlantic

214

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Nicolae Ciucă, a avut, la Munchen, o întrevedere bilaterală cu președintele Consiliului Atlantic al SUA (AC), Frederick Kempe, și a participat la o masă rotundă prezidată de generalul (ret.) James Jones, fost comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa și președinte executiv de onoare al AC. Cele două activități au avut loc în marja Conferinței de securitate, informează Biroul de presă al MApN.

În cadrul întâlnirii cu președintele Consiliului Atlantic al SUA, care a avut loc duminică, 16 februarie, ministrul Ciucă a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, în toate domeniile de activitate, cu accent pe cel strategic și de apărare. De asemenea, a mulțumit pentru sprijinul constant acordat în promovarea agendei de securitate a României și a exprimat convingerea că acest trend va continua.

Ministrul Ciucă a amintit de colaborarea fructuoasă în cadrul proiectelor în format multilateral, precum Inițiativa celor Trei Mări și Mobilitatea Militară, accentuând că mobilitatea militară rămâne o prioritate atât pe agenda națională, cât și la nivelul NATO și al Uniunii Europene, fiind un element critic determinant al consolidării posturii aliate de descurajare și apărare.

"În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii europene de transport, este important să luăm în considerare nevoia de a asigura un echilibru geografic și conectivitatea tuturor domeniilor de transport - terestre, aeriene și maritime", a concluzionat ministrul Apărării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde