Ministrul Apărării a anunțat când începe producția de camioane militare în România

270
Ministrul Apărării a anunțat când începe producția de camioane militare în România - militar-1581175928.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a afirmat că România va începe să producă o serie de camioane militare Iveco, după ce armata română a achiziționat mai multe astfel de camioane.


Ministrul a explicat, într-un interviu pentru Ora armatei, că achiziția camioanelor IVECO a fost făcută în mai multe secvențe.


"Am avut o secvență, un contract subsecvent, ca să vorbim mai concret, în care am achiziționat 173 de astfel de mijloace, ulterior, atunci când au fost create condițiile tehnice să poată să fie derulată procedura și încheierea un contract-cadru pentru achiziția atât a autocamioanelor, cât și a platformelor derivate necesare înzestrării Armatei României, s-a întâmplat și astăzi vorbim despre un contract de aproximativ 2.900 de camioane, într-un prim acord de 942 de camioane", a declarat Ciucă.


El a precizat că, "începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România".


"Unde anume - este decizia furnizorului împreună cu structura responsabilă din Ministerul Economiei, și anume Oficiul de Compensare a Achizițiilor de Tehnică Specială, și aceasta urmează să se concretizeze într-o decizie, sperăm noi, cât mai curând posibil. Nu este vorba de speranța noastră, ci este vorba de obligativitatea din contract pentru că, încă o dată, cel de-al 301-lea mijloc auto trebuie să fie integrat în România", a adăugat ministrul Apărării, subliniind că această cifră este "cât se poate de corectă", pentru că, în baza contractului de offset, 80 la sută din valoarea contractului fără TVA trebuie să se întoarcă în economia națională.


Ulterior, Nicolae Ciucă a declarat că există o decizie la nivelul Guvernului ca, indiferent de procedura de achiziție, aceasta să aducă beneficii industriei românești.


"Există o decizie la nivelul guvernului, sunt discuții pe care le-am avut cu celelalte structuri care răspund de înzestrarea Armatei și opțiunea este ca, indiferent ce procedură de achiziție vom derula, aceasta să se concretizeze în offset cu beneficii pentru industria românească. Pentru că aici nu este vorba doar de achiziție și de operarea acestor echipamente noi, ci este vorba de tot ceea ce înseamnă durată de viață, partea de mentenanță și nevoia de operare pe o perioadă de timp de minim 20-30 de ani", a explicat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7977 secunde