Ministerul Sănătății a demarat o anchetă privind cazul de la Timișoara

415
Ministerul Sănătății a demarat o anchetă privind cazul de la Timișoara - bloc-1574093558.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Timiș, a demarat o anchetă referitoare la cazul de la Timișoara, unde trei persoane dintr-un bloc, dintre care doi copii, au decedat, altele fiind internate în spital, informează un comunicat de presă al instituției.


Potrivit sursei citate, reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate "în vederea determinărilor microbiologice și fizico - chimice".


Ministerul precizează că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare/dezinsecție, deoarece sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibă loc imediat ce va fi posibil.


"A fost identificată societatea de deratizare/dezinsecție și urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate. În ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la Instituția Prefectului Timiș începând cu ora 14.00 s-a hotărât evacuarea întregului imobil. În prima etapă, 45 de persoane care au fost evacuate și cazate într-un liceu timișorean au fost verificate din punct de vedere igienico - sanitar de către inspectori ai SCSP din cadrul DSP Timiș", se mai arată în comunicat.


Potrivit datelor oferite de minister, în prezent sunt internați șapte pacienți: patru adulți (trei bărbați și o femeie) în Spitalul Clinic Județean de Urgență în secția de ATI, compartiment toxicologie, conștienți, cooperanți, sub supraveghere; trei copii cu vârste între 2 și 8 ani în Spitalul de copii "Louis Turcanu" în stare bună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7379 secunde