Militarii răniți în teatrele de operații reprezintă România la "Invictus Toronto"

345
Militarii răniți în teatrele de operații reprezintă România la
Lotul de sportivi care vor reprezenta România la competiția internațională "Invictus Games Toronto 2017" din Canada a fost stabilit în componența finală. Cei 15 militari români răniți în teatrele de operații, selecționați din lotul lărgit, au fost înscriși în competiția oficială, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie, la șapte discipline sportive.

Maiorul Laurențiu Șerban, plutonierul Doru Hamza și sergentul Bogdan Dra-gomir vor participa la proba de atletism, iar plutonierul adjutant principal Costel Stanciu, plutonierul adjutant Costinel Slăniceanu și plutonierul major Irinel Matei participă la ciclism. La simulatorul de canotaj în sală vor lua parte locotenentul Ciprian Iriciuc și plutonierul major Dumitru Paraschiva.

Pentru România vor ridica haltere maiorul Nicolae Grigore și plutonierul adjutant principal Eugen Mănăilă. Țara noastră va fi reprezentată la proba de tir cu arcul de caporalul Eugen Pătru, plutonierul Ionuț Butoi, colonelul Augustin Pegulescu și Dorin Petruț. La proba de înot va participa plutonierul major Ionel Eugen Bida. La disciplina de echipă "Volei din șezut" sunt înscriși toți cei 15 sportivi, răniți în teatrele de operații din Iraq și Afganistan.

Proiectul "Invictus Team România - 2017" se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societății ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană - valori ce definesc veteranii teatrelor de operații. Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică și psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5224 secunde