Militarii polonezi, în vizită la Capu Midia să se documenteze despre sistemul de lansare rachete

Joi, 29 Octombrie 2020, 22:14
305


În perioada 27 - 28 octombrie, o delegație condusă de colonelul Michal Marciniak, managerul de program PATRIOT al Forțelor Armate ale Poloniei, a efectuat o vizită de lucru la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”. 


Vizita a privit activitatea de testare de acceptanță și recepție a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare, care a intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române. Din partea Statului Major al Forțelor Aeriene Române la întâlnire a fost prezent colonelul inginer Dan Păcuraru, șeful echipei SICO (System Integration and Check Out). Întâlnirea a reprezentat o oportunitate pentru delegația poloneză de a se documenta cu privire la etapele derulării proiectului, având în vedere că un sistem similar va intra în înzestrarea Forțelor Armate ale Poloniei în anul 2022.  


Totodată, activitatea a contribuit și  la dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Armate ale României și Poloniei, aspect care reprezintă un vector esențial în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state. 
Pagina a fost generata in 0.2203 secunde