Militarii Forțelor pentru Operații Speciale ale României pleacă în Croația

574
Militarii Forțelor pentru Operații Speciale ale României pleacă în Croația - armata-1347521163.jpg
Armata României va participa, în perioada 13 - 24 septembrie, cu 55 de militari din Forțele pentru Operații Speciale (FOS), la cea de-a cincea ediție a exercițiului multinațional Jackal Stone 2012, care se va desfășura, anul acesta, în Croația.

Organizat anual de Comandamentul pentru operații speciale al Forțelor Armate ale SUA dislocate în Europa (SOCEUR), exercițiul se va desfășura în spațiul terestru, maritim și aerian al Republicii Croația, în zona localităților Split, Zadar, Udbina și Delnice.

La Jackal Stone 2012 vor participa între 1.800 și 2.000 de militari din 11 țări (Cehia, Croația, Estonia, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Slovacia și Statele Unite ale Americii), iar șapte națiuni vor avea statut de observatori (Danemarca, Franța, Finlanda, Marea Britanie, Canada, Slovenia și Ungaria).

Acesta este cel mai important exercițiu internațional al Forțelor pentru Operații Speciale, care are ca obiective principale creșterea cooperării și interoperabilității între forțele participante, întărirea securității și stabilității regionale, precum și antrenamentul în comun, schimbul de experiență și armonizarea conceptelor doctrinare, tehnicilor, tacticilor și procedurilor utilizate de structurile de operații speciale.

Prin activitățile de antrenament planificate, Jackal Stone 2012 va permite evaluarea nivelului de pregătire al forțelor participante și modalitățile cele mai eficiente de cooperare între militarii țărilor care desfășoară operații întrunite împotriva unor amenințări comune la adresa mediului de securitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Prăpăd lângă Constanța
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Soldați americani răniți în Germania
Pagina a fost generata in 0.7058 secunde