Dăruire și responsabilitate

Militarii artileriști din Forțele Terestre au testat sistemul Gepard și tunul 2x30 mm

1509

Articole de la același autor

Poligonul Capu Midia a fost un adevărat câmp de război, zilele trecute, când a găzduit exercițiile militarilor artileriști din Forțele Terestre. Cu acest prilej, militarii au fost evaluați de specialiștii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl. Bg. Ion Bungescu" în ceea ce privește cunoștințele teoretice și practice ale sistemului antiaerian Gepard și ale tunului de calibru 2x30 mm.



Artileriștii au avut misiunea de a executa foc asupra unor ținte terestre și aeriene radiodirijate, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Misiunea a fost îndeplinită cu succes de militarii Batalionului 348 Apărare Antiaeriană "Dobrogea", Batalionului 288 Apărare Antiaeriană "Milcov", Batalionului 635 Apărare Antiaeriană "Precista" și Batalionului 468 Apărare Antiaeriană "Trotuș".

"Pentru noi, și în special pentru Batalionul 288 Apărare Antiaeriană, este cea mai importantă activitate la care participăm în acest an în Poligonul Capu Midia, care are oportunitatea să execute trageri atât împotriva țintelor aeriene, cât și împotriva țintelor terestre. Am văzut astfel trageri de luptă cu secția împotriva țintelor aeriene și ulterior trageri de luptă cu bateria. Rezultatele au fost de excepție pentru ambele tipuri de trageri de luptă, aproape toate proiectilele lovind țintele descoperite", a declarat comandantul Brigăzii 282 "Unirea Principatelor", general de brigadă Iulian Daniliuc.

Pentru trupele venite în misiune în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia, perioada de dinaintea evaluării a însemnat multă muncă, pregătire intensă și instrucție în unitățile lor.

"Și în acest an, militarii au venit bine pregătiți și au dat dovadă de dăruire și responsabilitate executând trageri foarte bune, atât împotriva țintelor terestre, cât și împotriva țintelor aeriene. Un trăgător trebuie să fie devotat, dedicat profesiei și să fie implicat în ceea ce face pe timpul executării activităților, atât la instruire, cât în special la activitățile de tragere. De asemenea, un trăgător trebuie să fie permanent concentrat în ceea ce face", a precizat comandantul Batalionului 288 Apărare Antiaeriană "Milcov", locotenent colonel Florin Roșioru.

Evaluatorii Poligonului urmăresc cu atenție fiecare aspect din timpul tragerilor: modul în care sunt date comenzile, cum sunt căutate și descoperite țintele, cum sunt interceptate acestea și rezultatul tragerii.

"Am finalizat o nouă etapă de instrucție, o serie de tragere care a durat aproximativ 10 zile. Ca un aspect general al lor, pot să spun că au fost și trageri bune, și trageri mai puțin bune, dar lucrul cel mai important este faptul că toți militarii au reușit să se instruiască și să aducă un plus instrucției pe care au făcut-o în garnizoanele lor", spune comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl.bg. Ion Bungescu", colonel Viorel-Eugen Bitan.

La exercițiu, au participat peste 150 de militari artileriști din Forțele Terestre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5435 secunde