Militarii, angajați prin încadrare directă în Poliție? Reacții virulente din sistem: "Într-o zi, poate o să am un coleg veterinar"

21627
10
Militarii, angajați prin încadrare directă  în Poliție? Reacții virulente din sistem:
După ce mai multe prevederi din Statutul Polițistului au fost declarate neconstituționale de Curtea Constituțională a României, Ministerul Afacerilor Interne lucrează la modificarea anumitor puncte. Sindicatul Național al Agenților de Poliție a informat că a participat la o întâlnire, la sediul MAI, pentru a discuta viitoarele modificări.


Cum să ajungi polițist "pe scurtătură"


Una dintre principalele schimbări se referă la reducerea deficitului de polițiști prin încadrarea directă sau transfer din instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Schimbarea prin care se renunță la școlarizare, în acest caz, nu este văzută cu ochi buni de unii polițiști care sunt de părere că se renunță la anumiți pași extrem de importanți pentru această profesie. De asemenea, oamenii legii sunt deranjați și de modificarea făcută printr-o Ordonanță și nu prin lege. "Nu suntem de acord ca legea fundamentală care reglementează activitățile polițiștilor să fie modificată printr-o Ordonanță. O lege poate fi modificată printr-o altă lege. Drepturile fundamentale nu pot fi stabilite printr-o Ordonanță de Urgență. Timpul va demonstra că cea mai bună variantă de intrare în rândul nostru este prin școlarizare. Mi se pare o scurtătură care nu este bună. Deși avem un deficit mare de personal va trebui să reducem perioada de școlarizare sau să fie mărită capacitatea de școlarizare", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța. 


"Nu degeaba ne facem de râs"


Nemulțumirea unor polițiști se poate vedea extrem de ușor în rândul de mai sus. După concursul organizat pentru angajarea în Poliție din sursă externă și anunțul privind încadrările directe din instituțiile publice de apărare și ordine publică, oamenii legii se întreabă cum va arăta instituția în viitorul apropiat. "Este strigător la cer, își bat joc de ceilalți care și-au tocit coatele 2 ani. Sistemul o să fie plin de incompetenți, nu degeaba ne facem de râs" sau "Superb. Poate într-o zi o să am un coleg veterinar, nu mă mai miră nimic", sunt doar câteva dintre comentariile făcute de polițiști. Deși militarii sunt pregătiți din punct de vedere fizic, aceasta nu este o soluție pentru deficitul de personal din Poliție. "Ei sunt pe timp de pace, noi suntem într-un război continuu. Faptul că se încearcă acest lucru nu este bine pentru noi, pentru că sunt lipsiți de experiență. Sunt pregătiți fizic, psihologic sunt verificați, dar asta nu este o soluție pentru noi", a mai adăugat Daniel Avasilcăi. 


v v v


"(21) În raport cu nevoile operative ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, pentru ocuparea funcțiilor de execuție vacante pot fi reîncadrate ca polițiști persoane cărora le-au încetat raporturile de serviciu în condițiile art. 69 alin. (1) lit. b), d)-f) și j), care au studii corespunzătoare cerințelor postului și îndeplinesc condițiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte.


(22) Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2), pentru reducerea deficitului de polițiști în structurile Ministerului Afacerilor Interne, pot fi încadrate direct sau transferate din instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, pe funcții de execuție vacante de polițist, persoane cu studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale" , sunt doar câteva aspecte ce se propun a fi introduse în viitorul Statut al Polițistului.


Comentează știrea

Ionel rijnita
9 mai 2016
Incadrari directe in politie

Mai mult de un sfert din cei disponibilizati in 2011 au fost picati la proba pdihologica, la vizita medicala si cine stie cati vor mai fi picati la proba fizica si testul grila iar acum se gandesc sa acopere deficitul prin transfer de la alte arme.Nu mi se pare deloc corect...Isi bat joc de bietii oameni.

valy
10 mai 2016
angajari politie

Oare de ce nu fac aceste angajari si in scoli ca profesori, in spitale ca doctori, la parchete ca procurori, in instante ca judecători...vor sa termine institutia politiei ceea ce au facut de cativa ani încoace. O sa se ajungă sa se aplice legea exact cum fac politicienii nostru.

veterinarul
10 mai 2016
apreciere

Decat bou, mai bine veterinar.

Oarecare
10 mai 2016
angajari

pentru Valy In scoli se fac angajari din surse externe (ingineri, economisti, doar cu liceul pentru administrator, secretar etc), in spitale de asemenea pentru femeie de serviciu s.a.. Angajarile in politie se fac pentru subofiteri nu pentru ofiteri superiori.

Răspuns la: angajari politie
Adăugat de : valy, 10 mai 2016
Oare de ce nu fac aceste angajari si in scoli ca profesori, in spitale ca doctori, la parchete ca procurori, in instante ca judecători...vor sa...
sabin
10 mai 2016
Sa fim serios

hai sa fim seriosi ...aia cu militarii sunt pregatiti pt pace, dar voi sunteti in razboi ....e buna rau. sau e una si mai tare ...cica se vor face de ras si mai tare .... dragul meu care ai postat acele ineptii ... IQ-ul tau e demn de pisica mea ... cel mai elegant soldat pe care l-am avut iti da ceata in cea mai proasta zi a lui .... daca ai vrut sa pari interesant ....surpriza ...n-a iesit .... am vazut niste trageri la care participau acesti experti "aflati in razboi" .... daca nu erau cei de la DIAS (DSPIR), se impuscau ca zmeii jumate din ei ... sau intre ei ... concluzia .... pace tie ....razboinicul luminii

Mihai
11 mai 2016
Politisti in lupta

Din cate stiu eu singurul serviciu de lupta pe timp de pace il executa politia militara cu munitie de razboi...

costica
19 mai 2016
opinie

Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:pacurarucostica1963@gmail com

militaru
31 mai 2016
pffff

In primul rand sa le fie rusine celor care spun ceva despre militari.si va spun sincer ca noi militarii suntem de 10 ori mai bine pregatiti din orice punct de vedere decat domnii politisti.apropo despre ce razboi vorbiti??? Daca vreti razboi haideti cu noi prin teatrele de operatii sa vedeti acolo razboi.voi ce razboi aveti,cu cine? Sau poate vreti sa ne dati un exemplu din ce faceti dumneavoastra si noi nu putem sa il facem.in afara de prastia aia de la centura cu ce altceva va mai descurcati domnilor (sunt multe alte exemple dar nu are rost).deci daca vreti sa vb despre altcineva puteti sa o faceti ,dar nu despre militari

Nica
4 iunie 2016
Boii de la ferma de prosti

Pai cum sa ai ma un coleg veterinar, cand ala e toba de carte si castiga de 10 ori cat tine, mai politistule? Dupa ce ca esti prost, mai o faci si pe comicul. As vrea sa vad si eu cand un doctor veterinar s-ar umili sa devina politist.

eu
3 august 2016
subliminal , de 2 bani

Unii atâta pot ca și tine din cauza asta tara e praf , fiecare are drumul lui în viața iar când apar probleme cauți siguranta zilei de mâine cel puțin pentru copii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9626 secunde