Militari și pompieri, luați aminte de la polițiști! Apărați-vă viața și familiile!

87654
6
Militari și pompieri, luați aminte de la polițiști! Apărați-vă viața și familiile! - 1-1459750342.jpg


Tragedia prin care a trecut familia pompierului Marius-Daniel Fripis pare să fie un imens semnal de alarmă atât pentru colegii lui din Inspectoratele pentru Situații de Urgență din întreaga țară, dar și pentru militarii români, care se supun, practic, aceleiași legislații.


După ce am publicat articolul "Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră?", foarte mulți colegi de-ai lui Dan, dar și ofițeri din cadrul IGSU, m-au contactat, telefonic sau pe internet, pentru a reclama sistemul, pentru a-și spune părerea. Acești oameni se tem că, la fel cum Dan Fripis a murit într-o intervenție, la fel pot păți și ei într-o bună zi. "Când sună alarma, știm că plecăm în misiune. Însă nu știm niciodată când și dacă ne mai întoarcem", spunea unul dintre băieții din ISU Dobrogea.
Superiorii lui, chiar de la București, confirmă că, din păcate, aceasta este realitatea. Statul român nu face nimic pentru a-i proteja pe ei și pe familiile lor.


"Ar trebui să avem asigurări de viață. Desfășurăm, zi de zi, misiuni reale și foarte periculoase de salvare vieți. Intrăm în foc, în apă, tot timpul avem neprevăzutul în față. În locul lui Dan, putea fi oricare dintre noi, indiferent că este ofițer sau subofițer. Militarii români când pleacă în misiuni în teatrele de război sunt asigurați. În caz de vreo nenorocire, familiile lor vor fi despăgubite. Noi, nu! Cât ar costa statul român să ne facă asigurări de viață și nouă, pompierilor? Vă spun eu că mult mai puțin decât răsadurile de flori care au fost cumpărate în București în ultimul an sau pensiile speciale ale parlamentarilor pe 6 luni", și-a vărsat năduful un ofițer IGSU. 


Din păcate, atunci când vine vorba de drepturile și familiile lor, toți apelează la aceeași scuză: "Suntem instituție militarizată, nu avem voie să ne constituim în sindicate, să facem proteste sau să emitem revendicări". Oameni buni, când este vorba despre viața voastră, despre viitorul familiilor voastre, ar trebui ca nimic să nu vă poată sta în cale. Cât de frustrant poate fi ca voi să salvați viața a mii de oameni, pentru ca în cazul unei nenorociri copiii dvs să fie umiliți de statul român.


Polițiștii s-au descurcat. Și ei sunt tot parte a MAI, și ei sunt tot vlăstar de instituție militarizată. Ei s-au organizat în sindicate și au primit drepturi. Familia polițistului mort în București, anul trecut, a primit despăgubiri de 20.000 de euro de la MAI în urma acestei tragedii. Familia lui Fripis a primit un loc de veci. Și acela doar după ajutorul și intervenția lui IPS Teodosie.


Militarii încep și ei să facă pași importanți în această direcție. Liga Militarilor Profesioniști, condusă de Dan Albu, este un exemplu cât se poate de bun că, atunci când se vrea, se poate. Întrebați-l pe Dan Albu câte întâlniri și ședințe de lucru au avut, doar în ultimele luni, la MApN, inclusiv cu ministrul Apărării. Voi, pompieri, de câte ori v-ați întâlnit cu ministrul de Interne pentru a discuta problemele voastre?

Iată în continuare câteva mesaje de la oameni care lucrează în acest sistem:

Cătălin Vasile:

Pentru că noi, militarii (pompierii tot militari sunt, dacă nu știați!), nu avem libertățile și nici instrumentele de acțiune pe care le au alte categorii profesionale din România, În plus, să nu uităm bucuria aproape isterică a românilor atunci când sistemul de ordine și siguranță publică a fost decimat, de am ajuns să încadrăm câte doi pompieri o autospecială și nu avem nici echipamentul de protecție adecvat - dar s-a dat satisfacție îndoctrinaților care au crezut că noi chiar primim "salarii nesimțite", în timp ce alții primesc remunarații ilicite și imorale! Eu mi-am făcut de mulți ani asigurare de viață cu clauze medicale, astfel încât familia mea să poată achita integral creditul contractat pentru achiziționarea unei locuințe în cazul în care cad la datorie, respectiv să mă recuperez de pe urma eventualelor accidentări, îmbolnăviri profesionale (ceva ce nu este recunoscut sub nici o formă de către stat!!!) sau a invalidității, întrucât nu valorezi doi bani pentru această nație devenită profund nerecunoscătoare cu cei care ajung bolnavi sau incapacitați în slujba sa!

Dan Revnic:

din pacate , cei care salveaza vieti , sau isi pun viata la bataie (in multe cazuri chiar si a familiilor lor) nu au trecere nici la conducere si nici la cativa cetateni "binevoitori" care isi bat joc de sacrificiul pe care il poti face in orice minut la serviciu . adica eu imi pun la bataie viata sau sanatatea mea si a familiei mele pentru ce ? ca sa fiu batjocura unor politicieni de 2 lei sau a unor smecherasi cu tupeu de cartier care se ascund in spatele unui pseudonim si in fata monitorului .pacat ca nu apreciati ce punem noi la bataie pentru voi , stimati concetateni .

Gigi:

Suntem in slujba statului 24 de ore din 24, nu lucram la aprozar.

De ce nu avem si noi asigurări de viață cum au pompierii francezi cu care suntem comparati privind numărul de ore lucrate lunar? Militarii români care pleacă în teatrele de război au asigurări de viață. În caz ca sunt răniți sau Doamne ferește sunt omorati pe câmpul de luptă familiile lor sunt despagubite cu o importantă sumă de bani pe langa pensia de urmas calculata corect. Nu contează pentru ce luptă. Dar noi ne riscăm viețile si uneori murim pentru România si pentru poporul român!



Comentează știrea

Covalciuc
4 aprilie 2016
Statul abuzeaza pompierii militari

Un punct de vedere . Liga militarilor nu este sindicat . Liga militarilor profesionisti este asociație socio – profesională ( cu caracter profesional, tehnico-stiintific, cultural, sportiv-recreativ). Asadar ...in acest moment militarii pompieri sunt abuzati de STATUL Roman .( punct) . Chiar daca ne convine sau nu ....suntem militari si trebuie sa ne asumam acest lucru...cu bune si cu toate relele . Singurii care ne pot ajuta sunt societatea civila( pentru care am depus un juramant), comandantii nostri ( care sunt obligati sa ne apere drepturile ) si forul legislativ ...parlamentul ( care poaste schimba legea organica - statutul cadrelor militare ) . ATENTIE ! grandpa LEGEA nr. 80/1995 privind statutul cadrelor Articolul 29 (1)Cadrelor militare in activitate le este restransa exercitarea unor drepturi si libertati, astfel: e)constituirea in diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-stiintific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu exceptia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii si disciplinei specifice institutiei armatei, este permisa in conditiile stabilite prin regulamentele militare.militare

Cristian
4 aprilie 2016
Militari si pompieri ceretiva drepturile

Pentru ca nu va cereti drepturile , de aceea nu aveti asigurare .Nu vă este frica sa intrati in foc dar ba este friva sa va cereti drepturile .Daca celor care ne conduc nu le este frica si rusine sa ceara niste drepturi care nu li se cuvin ,voua de ce sa va fie frica sa cereti ceea ce vi se cuvine ?

Apostol Ionut Adrian
4 aprilie 2016
"Militari și pompieri, luați aminte de la polițiști! Apărați-vă viața și familiile!"

Oameni buni, va multumim ca va pasa! O mica rectificare as avea: "militari si pompieri", pai... pompierii sunt tot militari oricum, e ca si cum ati spune "tata si parinte". In fine, sper sa intelegeti ca vreau doar sa ajut prin explicatia de mai sus. In ceea ce priveste subiectul de abuzuri, va pot face un articol intreg cu acest aspect, ba chiar mai mult, incalcari judecatoresti, rapoarte intocmite in asa fel incat sa lezeze drepturile noastre si multe altele... Va salut cu respect!

eu
6 aprilie 2016
miltarii

de ce pompierii se considera ca sunt tot militari, eu unu nu sunt deacord. Oare ei au soldati, fruntasi, caporali, nu pompierii sund subofiteri si ofiteri. un pompier are acelasi venit si aceleasi drepturi cu un subofiter din armata romana, eu cred ca nu. echiparea este aceeasi sau ma insel eu.Pompierii fac parte din alt sistem, si daca vor sa se compare sa o fac cu sgp-ii care fac tot atitea ore de munca sau poate chiar mai multe, muncesc in conditii mult mai grele, echipament primesc o data la 2-3 ani si bani primesc dupa un nivel al salariului din 2009. unii chiar nu realizeaza in solda nici salariul minim pe economie si statul nostru generos sustine chipurile diferenta pina la minimul pe economie. Deci suntem militari cu totii sau poate nu. Cu respect pentru pompieri si pentru militari.

Ionut
6 aprilie 2016
Militari si pompieri

Sunt de-acord ca trebuie făcut ceva pt pompieri. Dar sa știți ca atunci când militarii pleacă in misiuni externe semnează asigurările in alb si mulți nu primesc nimic (cei răniți) sunt atâtea cazuri

iulian
19 septembrie 2016
asiguraei de viata

Sunt perfect de acord cu afirmatiile facute de colegii mei...in schimb pentru Cristian tin sa mentionez ca noi nu avem voie sa facem parte din partide politice, nu avem voie sa protestam,nu avem voie sa participam la manifestatii publice etc....curaj avem destul dar nu atat cat sa ne opunem sistemului....ne rugam la Cel de Sus doar sa ne intoarcem sanatosi acasa la familii....eu oricum sunt dezamagit de sistem in sine....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5502 secunde