Militari români și străini, perfecționare în cadrul exercițiului Platinum Eagle

1816
Militari români și străini, perfecționare în cadrul exercițiului Platinum Eagle - militari-1554414556.jpg

Articole de la același autor

Faza operațională a modului de pregătire în context multinațional "Platinum Eagle 19.1" derulată la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre din zona localității Babadag, județul Tulcea, s-a terminat odată cu executarea unor trageri de luptă nivel companie de infanterie de către militarii români și străini care au constituit subunitățile participante la această fază de instruire în comun. 


"Platinum Eagle 19.1", parte a inițiativei regionale anuale "Black Sea Rotational Force 19", a debutat odată cu dislocarea forțelor în facilitățile de instruire din Babadag. Elementul românesc al exercițiului a fost constituit din militari aparținând Batalionului 341 Infanterie (Brigada 9 Mecanizată), Regimentului 307 Infanterie Marină și Bazei 95 Aeriană (un număr de aproximativ 100 de militari), așadar, reprezentanți ai categoriilor de forțe terestre, navale și aeriene, conferind caracterul întrunit al antrenamentului pentru luptă. 


Comanda și controlul au aparținut Brigăzii 9 Mecanizată, structură care a planificat instrucția la nivel companie și pluton și a condus secvențele tactice ale instruirii cu și fără trageri de luptă, transmite Biroul Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre. 


Elementul multinațional a fost alcătuit din aproximativ 200 de infanteriști bulgari, georgieni, moldoveni, ucraineni și pușcași marini americani.


Obiectivul general al modulului de pregătire multinațională "Platinum Eagle 19.1" a fost, pe de o parte, creșterea eficienței focului și manevrei trupelor și, pe de alta, creșterea interoperabilității reprezentanților militari din statele membre ale NATO și din țările partenere. 


Conducătorul exercițiului a fost comandantul Batalionului 341 Infanterie, locotenent-colonel Ciprian Balica. 
Cel puțin două caracteristici ale perioadei exercițiului au condus nu doar la ajustarea profesională a tehnicilor de luptă către un demers de acțiune de luptă similar comun, ci, mai ales, la crearea unei coeziuni reale între militarii aparținând diferitelor armate: camaraderia construită în orele de antrenament în poligon și traiul în condițiile puțin generoase ale unei tabere militare ca cea din poligonul Babadag. 


"Black Sea Rotational Force" este o inițiativă regională permanentă, condusă de "US Marine Corps Forces Europe and Africa", la care participă țări membre NATO și partenere din zona Mării Negre, Balcani și din regiunea Caucazului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4154 secunde