Militari pregătiți de luptă: exercițiul "Trident Poseidon 2015" ia start!

198
1
Militari pregătiți de luptă:  exercițiul

Articole de la același autor

Un distrugător american, un dragor maritim din Bulgaria și 12 nave românești vor participa, de astăzi până joi, 28 mai, la acțiuni specifice luptei pentru apărarea comunicațiilor maritime, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, în cadrul Exercițiului "Trident Poseidon" 2015. În total, ne-au precizat reprezentanții Forțelor Navale, vor participa aproximativ 1.500 de militari.

Exercițiul are ca scop consolidarea nivelului de interoperabilitate între forțele NATO, precum și cooperarea inter-agenții din România, într-un mediu cu amenințări multiple, în cadrul unei operații de răspuns la criză, incluzând și o acțiune de evacuare a non-combatanților dintr-o zonă de conflict.

"Trident Poseidon 2015" este conceput, organizat și condus de către Forțele Navale Române. Miercuri, 27 mai, în portul militar Constanța, va avea loc și un exercițiu de evacuare civili, la care vor participa și forțe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, ale Gărzii de Coastă și ale Grupului Servicii Petroliere. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6646 secunde