Militari de elită! Ofițeri de marină, piloți de elicopter

12895
Militari de elită! Ofițeri de marină, piloți de elicopter - armata-1551805406.jpg

Articole de la același autor

Luni, 4 martie, la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc, șapte ofițeri de marină, din promoțiile

2014-2017 ale Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", au început cursul de formare ca piloți de elicopter, informează Biroul informare și relații publice - Statul Major al Forțelor Navale.

Este al doilea proiect major de instruire a ofițerilor de marină pentru a deveni piloți de elicopter, după cel derulat în perioada 2005-2007.

"Atunci, în noiembrie 2005, ideea pregătirii ofițerilor de marină ca piloți de elicopter a fost privită oarecum cu scepticism. Nimeni nu mai formase piloți pe filieră indirectă, dar nici nu încercase acest lucru. După șapte luni de pregătire intensă, cei opt ofițeri de marină și-au luat brevetul de pilot, continuându-și apoi instruirea practică pe elicopterul Puma.

Reușita acelui program și nevoia de instruire a unor noi piloți marinari pentru Grupul de Elicoptere au făcut ca, în acest an, peste 25 de aspiranți și locotenenți din cadrul Forțelor Navale să se înscrie la concursul pentru a urma programul de formare al piloților. În urma testelor, au reușit șapte dintre ei. Schimbul de ștafetă dintre cele două generații de piloți a avut loc la Grupul de Elicoptere de la Tuzla.

Acolo, foștii și actualii comandanți ai structurilor care au în subordine Grupul de Elicoptere, foștii comandanți ai unității, cei opt piloți brevetați în 2006, din ofițeri de marină, au prezentat importanța acestui proiect, au depănat amintiri și i-au încurajat pe cei șapte ofițeri de marină care au ales să facă o schimbare majoră în cariera lor și să se pregătească să devină piloți de elicopter", se arată în comunicatul de presă al SMFN.

La finalul acestui program, cei șapte piloți vor începe la Tuzla, pregătirea și trecerea pe elicopterul IAR 330 Puma Naval, ultima etapă din procesul de formare a lor ca și piloți marinari.

Locotenent Curelea Claudiu, Divizionul Forțe Navale Pentru Operații Speciale, șeful grupei de piloți marinari: "Am ales să devin pilot marinar, considerând această nouă profesie o oportunitate în dezvoltarea mea profesională și personală. Sunt conștient de faptul că perioada teoretică va fi una intensă, solicitantă, în care vom asimila foarte multe informații noi, dar sunt convins că vom face față cu toții și vom încheia cu succes acest program".

Căpitan-comandor Bogdan Curcă, locțiitorul comandantului Grupului 256 Elicoptere Tuzla: "Am revenit cu emoție la Boboc, aici unde acum 14 ani, eu, alături de colegii mei, eram în locul celor șapte și eram dornici să ne schimbăm meseria, să realizăm ceva în premieră și să devenim piloți de elicopter din ofițeri de marină. Noi, piloții marinari cu experiență, așteptăm de la ei să acumuleze cât mai multe cunoștințe aici, pentru ca apoi, la Tuzla, să îi putem pregăti în tainele zborului deasupra mării, zborul de la fregate și întrebuințarea în luptă a elicopterului Puma Naval".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.041 secunde