Militar ucis în Afganistan! Al doilea în acest an

194
Militar ucis în Afganistan! Al doilea în acest an - 20190101t094410z1319727513rc15b2-1548230159.jpg

Articole recomandate

Un militar american a fost ucis marți în Afganistan, al doilea de la începutul anului, a anunțat într-un comunicat misiunea NATO 'Resolute Support'', relatează AFP.

Misiunea nu a precizat circumstanțele în care a murit militarul. "Incidentul este în curs de investigare (...) În conformitate cu politica Departamentului Apărării, numele militarului ucis în acțiune este ținut secret timp de 24 de ore de la anunțarea familiei'', se arată în comunicat.

Acest deces este al doilea în acest an al unui militar american după anunțarea vineri a morții unui alt militar în Germania, unde fusese transportat pentru îngrijiri medicale.

Sergentul Cameron A. Meddock a murit ''din cauza rănilor suferite în luptă la 13 ianuarie în provincia Baghdish'', nord-vestul Afganistanului, potrivit unui alt comunicat al Departamentului Apărării.

În 2018, 12 soldați americani au fost uciși în Afganistan.

Numărul victimelor în rândul militarilor americani a scăzut semnificativ de la sfârșitul anului 2014, când forțele afgane au preluat controlul de la trupele NATO conduse de SUA, scrie AFP.

Peste 2.400 de soldați americani au fost uciși în Afganistan de la intervenția forțelor armate americane în 2001 pentru a îndepărta regimul taliban la putere.

SUA reprezintă, cu 14.000 de militari, cel mai mare contingent al forțelor NATO prezente în Afganistan.

La sfârșitul lunii decembrie, președintele american Donald Trump și-a anunțat intenția de a retrage jumătate din trupele americane desfășurate în Afganistan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3406 secunde